L'essance Week # 6 Bvlgari pour homme

Cumartesi, Ağustos 17, 2013

Görsel
Bu haftaki parfüm incelemem için, ünlü İtalyan takı markası Bvlgari’nin ilk erkek parfümünü seçtim  “Bvlgari pour Homme”. Parfüme geçmeden önce markayı tanıyalım. 1884’te kurulan marka ismini yünan asıllı kurucusu Sotirios Voulgaris’ten almış. İsminin v harfiyle yazılmasının sebebi ise latin alfebesinde u harfinin karşılığının v harfi olması!! Bvlgaride başka birçok firma gibi moda devi LVMH tarafından 2011 yılında satın aldı.
1996 yılında piyasaya sürülen bu parfüm halen ilgi gösterilen klasikleşmiş bir parfüm. Çay notasını imza şeklinde kullanan Bvlgari erkeksi, profesyonel ve temiz bir koku yaratmayı başarmış.


 Görsel

Parfümün yaratıcısı benim favorilerimden biri olan Jacques Cavalier. Kendisinden L’eau d’Issey incelememde bahsetmiştim. Aşağıdaki linke tıklayarak kendisiyle ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 Görsel

Biz parfümümüze geri dönelim.  Parfüm odunsu çiçeksi misk diye tanımlanmış.
Bvlgari pour Homme’un notaları ise:
Açılış Notaları : Aldehitler, kuşüzümü çiçeği, çay, bergamut, müge, portakal çiçeği, nilüfer, lavanta

Orta Notalar :  kakule, gül ağacı, biber, siklamen, karanfil, guaiac ağacı, sardunya, süsen

Son Notalar : sedir, meşe yosunu, tonka fasulyesi, amber, misk, kabe samanı,


Görüldüğü üzere parfümde çok fazla nota var. Tabikide bütün notaları algılamanız imkansız. Genel olarak koklayacağınız şey bu. Parfümü sıktığınızda ilk başta bergamuttan gelen ekşiliği alacaksınız ama parfüm hemen ısınacak(tatlılaşacak). Bu tatlılaşmanın sebebi  aldehitler ve çay notasının devreye girmesi. Aldehitlerin koku karakteri sabunsu, limonsu, çiçeksi ve mumsu olarak tanımlanır. Bvlgari pour Homme da tam bu karakterlere uygun bir koku. Metalimsi bir sabunsuluk var, bu parfümün temiz kokmasını sağlıyor. Neredeyse bir ıslaklık hissi veriyor. Müge notası akuatik bir hava vermiş ama harmanda çok öne çıkamamış. Parfüm biraz kuruduktan sonra biberden gelen bir sivrilik alıyorsunuz bunun dışında  bütün bu notaların önünde ise çay notası var. Parfümde çay aroması sevmiyorsanız hiç denemeyin. Kapanış ise amber ve misk ile oluyor.

 Görsel

Bvlgari pour Homme’un 2 çeşidi daha var Extreme ve Soir. İkiside başarılı parfümler yansımaları kesinlikle daha başarılı ama hiçbiri  Bvlgari pour Homme kadar iyi değil.
Gelelim fiyata, bu parfüm klasik designer parfümlere göre daha ucuz  , Parfüm uzun süredir piyasada olduğundan parfümerilerden 100ml’lik şişeyi 100 tl ye kadar bulabilirsiniz.
Bvlgari pour Homme için 5 fısı geçmenize gerek yok, zaten çok yansıyan bir parfüm değil. Yani kokunuzun herkes tarafından algılanmasını istiyorsanız bu parfüm size göre değil. Ama ofiste çalışanlar açısında bu bir avantaj sayılabilir, kokunuz kimseyi yormayacaktır. Temiz, klas ve sakin dolayısıyla takımla birlikte ideal..

 Görsel

Genellikle parfümün negatif tarafları;
·        kokunun değişkenlik göstermemesi
·        yansımasının az olması
·        soğuk kış günlerinde hafif kalması.
NOT : Bvlgari parfüm evinin en beğendiğim kokusu Bvlgari – Black kesinlikle denenmeli!!! Eğer bu parfümü çay notası için almayı düşünüyorsanız bu üçlüyü kesinlikle deneyin.
·        Eau Parfumee au The Vert                     (Jean Claude-Ellena)
·        Eau Parfumee au The Rouge                 (Olivier Polge)
·        Eau Parfumee au The Blanc                  (Jacques Cavallier)

  Görsel

BVLGARI - Bvlgari pour Homme
Puan : 7/10
Kalıcılık : 6-8 saat
Mevsim : İlkbahar - Yaz
Ortam : Takımla birlikte kullanın.
Yaş : 25-80



Sevgili okuyucular,
24 ve 31 ağustos tarihlerinde şehir dışında olacağımdan, L'essance da 
yeni yazılar paylaşamayacağım fakat 21 eylüldeki yazımda sizi bir süpriz
bekliyor. Kısaca şunu söyleyelim artık okuyucularımızıda yazılarımıza
dahil etmeye başlayacağız. 21 eylülde görüşmek üzere...

Sevgiler,
Berke Dere

You Might Also Like

0 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe