Tommy Hilfiger 2013 Sonbahar - Kış Koleksiyonu

Pazar, Ağustos 04, 2013




 Merhaba Sevgili His Wardrobe Takipçileri ve Moda Tutkunları,

 Görsel

Geçtiğimiz gün Tommy Hilfiger Türkiye'ye 2013 Sonbahar - Kış koleksiyonunu sizin için incelemeye gittim. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu kış dolaplarımız oldukça şık ve elegans parçalarla dolacak. Gerek materyel, gerek renk gerekse tasarım olarak Tommy Hilfiger bu kış da oldukça başarılı bir koleksiyon hazırlamış.

Görsel

Koleksiyonun detayına geçmeden önce gelin o gün neler vardı bir göz atalım...




 Kadınlar bu kış oldukça canlı renkler, kaz tüyü ve kaşmir dokulu kabanlar ile sıcak bir görünüşe sahip olacaklar.




 Yine kadınlar için değişik dokularda tasarlanmış ipek gömlekler, kombinleri tamamlamak için birebir.

GörselGörsel 


Erkek Ayakkabı ve aksesuarlarında kiremit, kahverengi ve yosun rengi ön plana çıkıyor.


Görsel 

 Kadın ayakkabılarında ise parlak ruganlar, sarı, pembe, mavi ve yeşil renkleri ile bütünleşip şık bir aksesuar haline geliyor.

Görsel

 ''I will not sleep in class'' yazılı blackboardlarını çok beğendiğimiz Tommy Hilfiger, bu kış da kolej teması ile gençlere okulda eşlik edecek.



GörselGörselGörselGörsel


Arkamda görmüş olduğunuz koleksiyon ise Tommy Hilfiger Runaway özel koleksiyonu. Sadece Zorlu Center'daki Tommy mağazasında satışa çıkacak olan bu özel koleksiyon için ayrı bir post yapacağım. Detayları www.hiswardrobe.net 'den takip edebilirsiniz.



Görsel

Görsel

@gozesener instagram hesabımdan kareler :)

GörselGörselGörsel



Şimdi ise Tommy Hilfiger 2013 Sonbahar Kış koleksiyonunun detaylarına ve looklarına göz atalım...


Görsel




2013 SONBAHAR/KIŞ KADIN KOLEKSİYONU: THE MODERN PREP


Tommy Hilfiger 2013 Sonbahar/Kış Kadın koleksiyonu The Modern Prep”, kampüs ortamındaki keyifli gezintilerden spor karşılaşmalarının coşkulu anlarına kadar unutulmaz anlara eşlik ediyor. Koleksiyon, havalar soğudukça en dikkat çekici motiflerin, örgülerin ve zengin renklerin arasına dalmaya davet ediyor. Koleksiyonun temelinde ise, kumaş dokularında ve silüetlerdeki modern duruşu geleneksel kolej kültürü ile buluşturmak yer alıyor.
 Görsel


Koleksiyonda sportif-kolejli moda takımına öncülük eden “Spectator” moda grubu büyük heyecan uyandırıyor. Feminen çizgiye vurgu yapan çiçek desenleri, fularlar ve ekoseler; kazak, bluz ve ceketleri adeta sarmalıyor. Beş cepli saten ve denim pantolonlar güçlü duruşlarıyla göze çarpıyor. Kısalan etek boyları güneşin sıcak etkisinden vazgeçemeyenler için ideal bir görünüm sunuyor. Daha soğuk hava koşulları ile mücadele edecekler için hafif örgü ve kapitone blazerlar, klasik v yaka kazaklarla kombinleniyor. Koleksiyon balkabağı, ketçap, kahve ve orman yeşili gibi zengin tonlarla göz kamaştırıyor ve bu tonları farklı kamuflaj baskılar destekliyor. Açık renklerde, kısa denizci paltoları da dikkatleri üzerine çekerken mevsime uygun şekilde sıcaklık hissi yaratıyor.

 Görsel

Mevsim koşullarına ve kolej hayatına alıştıkça, “In The Stacks” moda grubu kampüs ortamının ve kütüphanelerin rustik “Ivy League” tarzı çekiciliğini ön plana taşıyor. Bu moda grubu gece mavisi ve şarap kırmızısı gibi daha derin sonbahar renkleri kullanarak, Tommy Hilfiger’ın klasik kırmızı, beyaz ve mavi renklerine taze bir hava katıyor. Elbise, denizci montu, kazak ve blazer gibi parçalarda koleksiyonu bütünleyen belirgin çizgiler, yoğun olarak kullanılan şeritler göze çarpıyor. Fuşya rengindeki detaylarla zenginleştirilmiş fular ve ekoseler ön plana çıkıyor. Özel olarak işlemden geçirilmiş denim parçalar, deri görünümüne kavuşurken, buklet etekler ve kapitone ceketler farklı kumaş dokularının birlikte kullanımından doğan güzelliği sergiliyor
 Görsel


Son olarak, kış rüzgârlarıyla havalar daha da soğudukça, “Bonfire” moda grubu tüm dokuları farklı bir anlayışla bir araya getirerek ateşin sıcaklığını sezona yayıyor. Blazerlarda patchwork ve deri dokular bir araya gelirken, görünümlerde baştan aşağı balıksırtı hâkimiyet kazanıyor. Skinny pantolonlarla kombine edilen kalın atkılar ve uzun kapitone ceketler, sıcak geçecek kış aylarını  müjdeliyor. “Bonfire” moda grubu, geniş bir yelpazede baklava desenli, angora veya tiftik dokularda kazaklara odaklanıyor. Koleksiyonda öne çıkan renkler arasında camel, kum incisi, istiridye grisi ve sarı samur bulunuyor. Ponderosa çam yeşili, okyanus turkuazı ve altın sarı tonlarındaki eklemeler zarif dama desenlerini desteklerken, ekoselerde, çizgililerde ve fularlarda kullanılan özel baskılar dikkat çekiyor.

 Görsel






Görsel


2013 SONBAHAR / KIŞ ERKEK KOLEKSİYONU: THE MODERN PREP

Tommy Hilfiger 2013 Sonbahar/Kış Erkek Koleksiyonu The Modern Prep”, kampüs hayatından ve spor sahalarındaki keyifli maceralardan ilham alarak, klasik görünüme yeni bir tazelik katıyor. Klasik kesimler ve tarzlar, modern kumaşlar, desenler ve silüetlerle yeniden yorumlanıyor. Zengin renkler pek de alışık olmadığımız motiflerle sofistike bir görünüm sunuyor. Koleksiyonun genelinde sergilenen bu duruş, kolej kültürü ile birlikte günümüzdeki centilmenlik anlayışına vurgu yapıyor.

 Görsel

Koleksiyondaki ilk moda grubu olan In The Stacks”, klasik rustik kütüphanelerden kampüs pikniklerine kadar “Ivy League” tarzını ön plana çıkarıyor. Bu moda grubunda, kırmızı, mavi ve beyaz tonlarıyla vurgulanan Amerikan tarzı öncelik kazanırken yolks sarısı, altın turuncu ve yoğun yeşil tonlarındaki unsurlarla destekleniyor. Yakası düğmeli üst giyim parçaları küçük baskıları ve mini örgü dokumaları ile göze çarpıyor. Modern baklava desenleri, ekoseler, çizgiler kolej atkılarıyla kombinlenerek güçlü bir görünüm kazanıyor. Rugby polo, koleksiyonun anahtar parçası olarak konumlandırılıyor. Görünümlerde küçük cepler, modern chinolar ve ince detaylara sahip kemerler bir araya geliyor.

 Görsel

Sonbahar ilerleyip sezonun kıyasıya spor mücadeleleri başladığında, “Spectator” moda grubu bu keyifli dönemin tüm detaylarıyla birlikte ortaya çıkıyor. Bu moda grubu altında, fitilli kadife dokumalardan kalın kapitone ve yün balıksırtına kadar çok çeşitli parçalar yer alıyor. Hava koşullarına rağmen, sporcu ruhuna sahip moda severler uzun ceket ve yeleklerle kombinlerini güçlendiriyor. Toprak rengi, boz kahverengi ve yeşil tonlarının, koyu sarı ve turuncu renklerde doğal eklemeler ile kavuşması mevsimin tüm görselliğini yansıtıyor. Çizgili kalın örgü kazaklar ve blazerlar, farklı kapitone motiflere yeniden hayat veren yeleklerin üzerinde harika duruyor.

 Görsel

Son olarak, kışın soğuk rüzgârları esmeye başladığında, tamamen monokromatik tarzlara yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan moda grubu “Around the Bonfire” ile dereceler yükseliyor.  Mavi tonları farklı motif, dokuma ve baskılarda üst üste kullanılıyor. Kazaklar başta olmak üzere, kapitone ceketler ve kalın yün atkılardan oluşan zengin parçalar mavi, beyaz ve grinin pek çok farklı kombinasyonuna uygun zemin hazırlıyor. Bu birleşimlere hardal tonlarında eklemeler şaşırtıcı bir canlılık katıyor. Küçük işlemeli baskılar, gösterişli kazaklar, slim-fit yün pantolonlarla dilerseniz kamp ateşinin etrafında eğlenebilir, dilerseniz bir kış partisinde tüm dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.


GörselGörselGörsel

You Might Also Like

14 yorum

  1. Anlattıklarınızın tamamı LC Waikiki'de daha detaylı, daha şık ve daha ucuz. Moda diye yutturmaya çalıştığınız şey; marka budalalığından başka bir şey değil. Tommy Hilgider, 10 TL maliyetle ürettiği hırkayı 140 TL'ye almamız için size bu yazıyı yazdırırken para da ödedi mi? Ayrıca o kadınlar, kışın o etekle İstanbul sokaklarında dolaşsın, "mal mı la bu?" derler. Konuyu özetleme ve düşüncelerinizi aktarma yetiniz 10 üzerinden 10, ama moda anlayışınız 10 üzerinden 0. Saygılar, selamlar.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,

    Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Ama Hilgider değil Hilfiger. Bu yazıyı yazmak için herangi bir para almadım. Bir moda bloggerı olarak tüm dünyadaki bloggerlar gibi kendi öz ve samimi duygularımı takipçilerimle paylaştım. LCW de ara sıra tercih ettim bir markadır. Ama Tommy Hilfiger'ı da başka bir marka ile kıyaslamak bence doğru değil. Şık ve ucuzluk da göreceli kavramlar. Tommy, çizgisi kalitesi ve tasarımıyla bir dünya markasıdır. Yıllardır beğenerek tercih ettiğim bu markayı biraz daha araştırmanızı rica ediyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Tommy Hilfiger dünya devi,
    Paçozlar giyenemez tabii.

    YanıtlaSil
  4. Giyenemez değil, giyinemez... Paçozlar, Türkçeyi de düzgün kullanamazlar maalesef.

    YanıtlaSil
  5. "LC Waikiki Forever" adlı kişiye;
    Sen tommy'ye pahalı diyorsan LV, Prada, Gucci, Chanel veya Armani'ye girmeni öneririm. Pahalıyı o zaman görebilirsin.
    Ayrıca amaç farklı olmak LC waikikinin ürünleri sade ve sıradan olduğundan dolayı bu markaların yanına ismi bile yazılamaz.
    Birde LC Waikikiden aldığın bir parça tıpkı zara ve hm gibi bir çok kişinin üzerinde olucaktır. tommyde bu ihtimal daha az!

    YanıtlaSil
  6. Kalite beklentilere uygunluk derecesidir. Sizin beklentiniz LCW gibi düşükse kalitenizi de ortaya koyan o derecedir. Tommy Hilfiger yazınız çok güzeldi Göze Bey. Yeni sezon koleksiyonunun mağazalara gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Bir de Runaway yazınızı da merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  7. İyi arkadaş. Gidin Tommy Hilgider'den 1 lira maliyetle üretilen bir tişörtü 60 TL'ye alın giyinin, sonra da biz akıllıyız diye sokaklarda gezin. Tommy Hilgider'in sahibi olmadığım için üzülüyorum, 1 TL'ye üretiyorsun, 60 TL'ye satıyorsun ve herkes kazıklandığına mutlu oluyor :) Bu arada Göze Bey, blogunu işgal etmiş gibi oldum kusura bakma. İnternette gezerken rastladım blogunuza. Moda konusunda anlaşamıyoruz, yoksa edebi yönünüzü seviyorum.

    YanıtlaSil
  8. TOMMY HILFIGER her zaman farkını ortaya koyar

    YanıtlaSil

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe