L'essance Week # 16 "Vedat OZAN - Koku Atölyesi"

Cumartesi, Aralık 07, 2013

Bugün türkiyede parfüm konusu deyince akla ilk gelen isimlerden olan Vedat Ozan’ın parfüm atölyesine katıldım.  Bu ilginç deneyim bu haftaki başlığımız olacak.

Sabah 10’da başlayan atölyeye yetişmek için cumartesi keyif uykumdan feragat edip, ayaklandım. Taksime gittim. Kursun yapıldığı yer eski bir binanın çatı katı, çatı olduğuna aldanmayın bayaa büyük bir alan!

Vedat beyle tanıştık, kendimizi tanıttık ve atölye böylece başladı. Beyindeki koku  algı merkezimizden tutunda, ter kokusuna kadar.. Baharat ticaretinden tutunda günümüz parfümüne kadar detaylı bilgiler öğrendik. Saatide bir ettik!

Sonrasında atölyenin koku tasarlama kısmına başladık. Domatesten tutunda kola kokusuna kadar bir çok koku yaptık! Ardından Vedat beyin yönlendirmeleri doğrultusunda 2 adet parfüm tasarladık! Bunlardan biri gül bazlı bir parfüm olurken diğrei ise daha fresh ve güncel bir parfümdü!

Parfüm tarihini kısa yoldan öğrenmek ve parfüm nasıl tasarlanır merak ediyorsanız atölyeyi çok tavsiye ediyorum!

Atölyeden görüntüler:







Vedat bey aynı zamanda AÇIK Radyo’da koku isimli bir programda yapıyor. Bu programın eski bölümlerine iTunes ‘un Podcast bölümünden ulaşabilirsiniz!

Vedat Ozanın facebook sayfası:
https://www.facebook.com/vedatozankoku

Vedat Ozanın parfümle alakalı örnek konuşmaları:

You Might Also Like

1 yorum

  1. Bu atölyeye çok katılmak istiyordum. Google'da ararken tesadüfen buldum sitenizi. Kendi parfümümü yapmak istiyordum hep. Sizce zor bir işlem mi bu?

    YanıtlaSil

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe