Küçük İnsanlar Bir Gün Dünyayı Değiştirecek, Minimiam’ın Küçük İnsanları.

Perşembe, Ocak 09, 2014

Küçük insanlar bir gün dünyayı değiştirecek, Küçük bir prensin kendi gezegeninden göçmesi ve farklı hayatlara ışık olması gibi. Küçük prens kitabını çok severim. Bu kitap ilk etapta bir çocuk kitabı gibi görünsede aslında üzerine ansiklopediler yazılabilecek bir kitaptır. Okuyanlar benim ne demek istediğimi çok iyi anlamıştır. Küçük prens gibi küçük insanları da çok severim ben. Elbetteki küçük’den kastım, derdi tasası olmayan, hayatı tam anlamıyla yaşayan, küçük şeylerle mutlu olabilen, egosu küçük ama kalbi büyük insanlar.
      İşte bu yüzden ben de bazen küçük bir insan olmayı hayal ederim.  Acaba ufacık olsam, şimdi kolaylıkla yaptığımız işleri nasıl yapardık? Neler farklı olurdu? Bir adım atmak kaç gün sürerdi. İşte bütün bu soruları cevap verecek nitelikte çok güzel sanat eserleri ile karşılaştım. Birazdan sizinle paylaşacağım bu güzel eserler, biri Fransız biri da Japon olan iki güzel küçük insanın eseri. Onlar Japonyalı Akiko Ida ve  Fransız Pierre Javelle.

     Akiko çocukluğundan beri yemek ve gastronomi dünyasına meraklıydı. Küçüklüğünden beri yüzlerce çeşit ekmek pişirip, fotoğraflarını çekmek onun en büyük hobileri arasındaydı. Derken bir gün dünyayı gezerken, küçük karakterler yapıp yemek fotoğraflarını onlarla çekmeye başladı. Derken o şimdi dünyaca ünlü bir yemek kitabı fotoğrafçısı oldu. Şimdiye kadar 30’dan fazla yemek kitabının fotoğraflarını çekti ve onun işleri uluslararsı bir çok dergide yer aldı.
    Pierre ise tam bir çizgi roman tutkunu olarak doğdu. Küçüklüğünden beri bol bol çizgi kahramanlar çizdi. Fotoğraf da çeken Pierre için sanat okulu tam bir sığınma yuvası oldu. Onun fotoğrafları da gurme dergilerinde sıkça yer aldı. Ve şuanda dünyaca ünlü bir fotoğraf sanatçısı.
    Şimdi göreceğiniz fotoğraflar o kadar tatlı ki, siz bakmadan uyarayım dedim. Karnınız acıkabilir, ve hepsini yemek isteyebilirsiniz.  Hayal dünyamın iştahını açan bu güzel çalışmaları hemen sizinle paylaşıyorum. 












Fotoğraflar : Akiko Ida ve Pierre Javelle
Yazı içeriği: Göze Şener – www.hiswardrobe.net

You Might Also Like

0 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe