L'essance Week #24 " Thierry Mugler – Ice Man "

Pazar, Mart 23, 2014





A*Men analizimi okuyan takipçilerim Thierry Mugler parfümlerine olan düşkünlüğümü bilirler. Sev yada nefret et tarzı bir üretim anlayışı içinde olan bu parfüm evi şu güne kadar bende hep sev etkisi yapmıştır. Bazı parfüm evleri zaman zaman belli bir parfüm notasını takıntı haline getirir ve bu notayı her parfümün içine koyarlar. Bu nota markanın karakterini bir nevi imzasını oluşturur. Mugler parfüm evinin imza notası paçulidir. Kafiru kokan bu çalı bitkisi 60’lı yıllarda çiçek çocukların en sevdiği koku olmuş. 90’lı yılların başlarında ise genç modacı Thierry’nin ilgisini çekmişitir.


Mugler’in yaşamı – Parfüm’ün tasarımcısı Jacques Huclier’nin yaşamı:


Bugün inceleyeceğim koku ise Mugler’nin yaz kokularını kendi tarzıyla yorumlamasıdır.

Thierry Mugler – Ice Man odunsu  aromatik  olarak tanımlanmış.

Thierry Mugler – Ice Man notaları ise:

Açılış Notaları : Muskat, Kahve
Orta Notalar : Paçuli, Odunsu Notalar
Son Notalar : Misk, Vanilya, Kabe Samanı

Huclier bu parfümde yapay bir buzlu kahve kokusu yapmaya çalışmış ne kadar başarabilmiş o tartışılır. Parfüm çok fresh bir açılışla başlıyor. Naneli bir sakız  çiğnerken derin bir nefes aldığınızı düşünün. Tabi bu naneden dolayı olmuyor. Kahvenin yeşil bir paçuliyle birleşimi bu etkiyi yapmış. Açılış gerçekten inanılmaz. 


Paçuli ilginç bir bitki kendi içinde taze bir açılış verirken devamında baharatlı bir yapıya bürünebiliyor. Huclier’nin yarattığı paçuli taze açılış kısmında durmuş. Parfüm baharatsı bir yapıya bürünmüyor.

Parfümde sonra bir kuraklık hissi başlıyor. Parfümde  Kabe Samanı (vetiver) olup olmadığı yazmıyor hiç biryerde, ama ben o samanımsı yapıyı alabiliyorum. Büyük ihtimalle az da olsa vetiveryl acetate kullanılmış.


Parfüm adını hak ediyor gerçekten(sadece açılışta). 15-20 dk sonra parfüm paçuli etkisiyle biraz ısınıyor fakat bir Angel- A*men paçulisi beklemeyin tabi ki!!! Benim parfümle olan sıkıntım burda başlıyor. Bundan sonra parfüm yaz kokusu olmaktan çıkıyor. Koku gayet güzel ama yaz için yapılan bir koku değil. Vanilya  halen ortalıkta dolanan hindistan cevizine eşlik etmeye başlıyor. Paçuli halen başrolde.

Beni yanlış anlamayın, Ice Man’i çok seviyorum ama yaz kokusu olmadığını kabul etmek gerek. Sanki Huclier bir yaz kokusu yapmaya çalışırken yanlışlıkla güzel bir açılış bulmuş ama nedense parfümün sürekli böyle kokacağını umut edip bunu yaz kokusu olarak pazarlamaya karar vermiş. :S
Parfümün daha önce kokladığım hiç birşeye benzemediğini söylemem gerek. Şişeyi görünce “Yine mi bir akuatik koku?” moduna girebilirsiniz ama durum bu değil mugler her zamanki gibi sıradışı olmayı başarmış. Koku efsane değil fakat hak ettiği saygıyı bir türlü alamıyor. Bu parfümle havanın ısındığı günlerde bir fark yaratabilirsiniz.


Gelelim fiyata, Ice Man normal bir designer parfüm fiyatında, parfümerilerde 100ml’lik şişeyi 150 tl ‘den ucuza bulabilirsiniz. Tabi bulursanız…

Genellikle parfümün negatif tarafları; yaz parfümü olmasına rağmen 20 dk içinde o havayı kaybetmesi, çok zor bulunması.


Thierry Mugler – Ice Man
Puan : 7/10
Kalıcılık : 6-8 saat
Mevsim : Sonbahar - İlkbahar
Ortam : Günlük kullanım(Okul, iş…)

Yaş : 15 – 50

You Might Also Like

0 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe