L'essance Week #25 " Jo Malone Parfüm Evi "

Pazar, Nisan 06, 2014

Jo Malone çocukluğunda bahçesindeki çiçeklerden kendi parfümünü ve sabununu yapan küçük bir kızken şimdilerde milyon dolarlık bir markanın sahibi olmuş. Kendi ismini taşıyan ilk mağazasını 1994 yılında Londra’da açmış ve markasını 1999 yılında ise Estee Lauder’in kanatları altına sokmuştur.

Jo Malone Türkiye’de Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’nde, Kanyon’da ve son 8 aydır da İstinye Park’ta hizmet veriyor.
Bir parfüm meraklısı olarak Jo Malone’un istanbula mağaza açacağını öğrenince çok sevindim. Avrupada veya çeşitli hava alanlarındaki Jo Malone butiklerinde koklamam imkanı buluyordum. İstanbul pazarına bu hızlı girişleri beni mutlu etti!
Beğenilen parfümlerinin çoğunu denedim. Çok benim tarzım bir parfüm evi olduğunu söyleyemeyeceğim. Bunun sebebi ise kokuların lineer olması, yani koku fazla değişkenlik göstermiyor. İlk sıktığınızda neyse aşağı yukarı aynı parfümü bütün gün koklayacaksınız. Bu bir tercih tabiki, bazıları bu özelliği seviyor, ben ise biraz bunlatıcı buluyorum.
Fakat markanın hakkınıda vermek lazım! Kullandığı esansların kalitesinden ödün vermeyen ve yaratıcılığın hakkını veren bir parfüm evi. Bazı kokuları beni şaşırttı, bazıları ise çok sıradan geldi. Çalışanların müthiş ilgisiyle birlikte bir şişe alarak mağazayı terk ettim.
Aldığım parfüm Dark Amber & Ginger Lily Intense, koleksiyonumda dereoyu temalı bir parfüm yoktu,  Dark Amber & Ginger Lily bu açığı kapatmış oldu. Detaylı analizini ilerki yazılarımda yapacağım.

Marka parfümlerinin 7’e ayırmış.
Ø Limon
Early Grey & Cucember
Ø Çiçek
Orange Blossom
Ø Şeffaf Çiçek
Ø Meyve
Pomegranate Noir
Ø Baharatlı
Nutmeg Ginger
Vanilla Anise
Ø Odunsu
Ø Intense
Dark Amber & Ginger Lily

Çok fazla çeşit var, hepsini koklamak, denemek zaman alacaktır fakat kokladıklarım arasından beğendiklerimi yukarıya yazdım. Denemenizi tavsiye ederim!

You Might Also Like

0 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe