United Colors of Benetton ve kendini dönüştüren mağaza “ON CANVAS”a HOŞGELDİNİZ

Salı, Mayıs 20, 2014

Milano, 15 NİSAN 2014. United Colors of Benetton’ın ON CANVAS adlı yeni konsept mağazası 15 Nisan’da kapılarını Milano’daki Piazza Duomo Meydanı’nda kapılarını açacak. Tarz, tasarım ve zerafet açısından tam bir İtalyan projesi olan bu proje yenilikçi bir yapı sunarak konforlu, işlevsel ve dinamik bir havayı vadediyor. Ürünü tarihi markanın asıl kahramanı yapan yeni mağaza konsepti markanın tarihinde yeni yazılacak- yani dokunacak- bir sayfa açıyor.



Gerçek yenilikçiler olabilmek için bazen köklerimize eğilmemiz gerekir. Bu fikir mimari konsept için de esin kaynağı oldu: United Colors of Benetton’ın tarihinde her zaman merkezinde yer almış ve yer almayı sürdürecek trikoya saygı duruşu olmanın yanında da markanın geleceğine, yaratıcılığına ve İtalyan ruhuna kırpılan bir göz. 1500 metrekarelik mağazanın merkezi unsuru çerçeve ki hafif, basit ama sağlam ve neredeyse görünmez bir yapı sunarak mevsimler, koleksiyonlar, renkler ve materyallerin içinde yaratılmasına olanak veriyor. Zanaatkarlığın simgesi olan çerçeve mağaza içinde dönüşümlere olanak veren yenilikçiliğin simgesi haline geliyor: Tuval materyallerini, tuvallerin kendilerini değiştirerek mekanlar sonsuzu yaratıyor ve sürekli gelişen marka için olası çözümler sunuyor.

Böyle radikal ve yeni bir konseptin sunumu sadece Milano’da, İtalya’nın moda başkentinde olabilirdi. Bu canlı ve yaratıcı şehir başka önemli moda adlarının ve İtalyan tasarımcıların “evi” oldu. Şehir böylece modanın mükemmelliğini herkes için erişilebilir kılan ilk markaya da ev sahipliği yapmış oluyor: Söz konusu marka kaliteli materyaller, giysilerdeki ayrıntılara gösterilen özen ve tasarımla öne çıkıyor. Yeni konsept mağaza her zaman öndeki kahraman ve müşteri kendini herhangi bir sıradan mağazanın sunabileceği deneyimin ötesinde bir hisse gömülü buluyor.

Şehirli, sofistike, zeki, genç: Her zevkten tüketici kendine burada bir boşluk, tuval ya da ürün bularak bu yeni mekanda arzularını giderebilir.


Zamanın her zaman önünde olmak United Colors of Benetto’ın DNA’sında olagelmiştir. Bu yüzden de Milano’daki yeni konsept mağazasının içinde başka bir daha büyük mağaza var: Online mağaza, “sonsuz raflar” sunan burası İtalya’da ilk kez müşterilere doğrudan mağazanın içindeki tabletlerden sipariş verme olanağı tanıyor ki bu da her boyut, renk ve desen de ürünün her zaman satın alınması için hazır bulunduğunu gösteriyor. On Canvas satış noktasındaki bu teknoloji daha da ileri giderek duyulara hitap ediyor. Renk Odasındaki sergi alanında yer alan futuristik projeksiyonlar oradaki insanları da içine alarak en temelden, markani “devrimci”, renkli trikolarından görüntüler ve kombinasyonlar gösteriyor.


İnsanları her şeyin merkezine koymak. Yeniden icat etmek- İtalyan dokunuşuyla- en kısa zamanda. ON CANVAS yeni açıldı ama daha şimdiden United Colors of Benetton’ın kimliğinin bir büyük elçisi. Bentton’ın bir İtalyan markası olduğunu ve kendini sadece halka moda ürünleri tasarlamakla sınırlamadığını, müşterilerini tasarım, teknoloji ve duygular etrafındaki bir deneyimin merkezine oturttuğunu kanıtlıyor.


You Might Also Like

0 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe