#HisDigital: Snapchat GhostCodes

Cuma, Mart 25, 2016

Şimdiye kadar bir kaç kez teknoloji ve sosyal medya ile ilgili yazılarımı His Wardrobe'da paylaşmıştım. Fakat bundan sonra HisDigital bölümünde sizlere sosyal ve dijital medyadaki trendlerden bahsetmek istiyorum. Malum asıl işim dijital :)

Şimdi size bu aralar çok takık olduğum bir mecra hakkında bilgi vermek istiyorum. Aslında bu obsesiflik sadece bende değil, evde işte kısacası çevremdeki herkeste var! Tabii ki Snapchat'den bahsediyorum. Öyle bir mecra oldu ki Snapchat, artık hepimizde birer minik televizyon ve birer minik tv stüdyosu var. Dilediğimiz zaman dilediğimiz konu hakkında yayınlar yapıyor; hem eğleniyor hem de gündemi takip edebiliyoruz.

Birkaç gündür Facebook'un QSMD'i de satın almasıyla Snapchat'e de iyiden iyiye rakip olmaya çalıştığını okuyorduk. Hatta mobil ve vertical içeriklere verdiği önemi Facebook Canvas ile de duyurmuş oldu Facebook. Peki ya Snapchat cephesinde işler nasıl ilerliyor?

"GhostCodes is a simple and fun way to discover new people on Snapchat."

Mottosuyla yola çıkan GhostCodes öncelikle http://www.snapchat.codes/ sitesini hayata geçirerek, alanında ünlü olan isimleri, markaları ve influencerları daha çok kişinin takip etmesini sağlamıştı. Şimdi ise "Ghostcodes" adını verdiği yeni application'ı aracılığıyla aynı bir facebook mantığında, snapcode'ları toplamayı bunları kategorilere göre ayırma ve insanların birbirlerini daha kolay ulaşmalarını amaçlıyor. 

Şuan için sadece vip giriş kodu olanlar bu app'i kullanabiliyor. Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak...




You Might Also Like

0 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe