Coded Couture by Google & Ivyrevel ( H&M )

Çarşamba, Şubat 22, 2017


Hepimiz Houte Couture kavramına uzun zamandır aşinayız. Fransızca olan bu kelimenin tam karşılığı "yüksek dikiş" olup, moda literatüründe kişinin özel siparişi üzerine hazırlanmış, özel dikim giysi anlamına gelir. 1700'lerden günümüze gelen bu kavramın yerini artık 2017 yılında dijital bir döneme girmemizle farklı bir kavram alacak gibi..

 İşte o kavram "CODED COUTURE"!

Evet yanlış duymadınız "kodlanmış dikiş" peki nasıl mı? Tabii ki şöyle;

Google ve H&M'in finansal olarak desteklediği Ivyrevel markası bugünlerde dünyanın ilk coded couture elbisesini tasarlamaya hazırlanıyor.

Ceptelefonunuza indirdiğiniz bu 101. application aracılığıyla nerelere gittiğiniz, neler yaptığınız, ne yediğiniz ya da nasıl bir yaşam tarzınızın olduğunu analiz edecek; ve sizin için özel olarak dikilecek bu elbisenin üzerine hepsi ince detaylarla işlenecek. Tabii iş sadece işlemelerde de kalmıyor, örneği çok sportif bir yaşam tarzınız varsa kumaş ona göre seçiliyor, çok stressli bir hayatınız varsa gömlek yakanız daha geniş dizayn ediliyor gibi..



Peki bu atılım neden önemli?

Çünkü günümüzde artık, kişiselleştirilebilen ürünler daha çok tüketiliyor. Kullanıcılar kendilerini daha iyi tanıyan, onlara tam fit eden şeyleri satın almayı tercih ediyor. Üstelik dijitalleşmeyle birlikte bunun için çok da fazla vakit harcamalarına gerek kalmıyor.

Ne diyelim bu application ve elbiselerin Türkiye'ye gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz!

Sevgiler,
Göze Şener



You Might Also Like

1 yorum

  1. Bu gerçekten modanın ihtiyaç duyduğu bir proje. İnsanlar bir şey almadan önce kendi üstlerinde direk deneyebilecekleri simulasyonlarla desteklenmeli

    YanıtlaSil

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe