SİZİN İÇİN SANAT PROJESİ

Salı, Aralık 25, 2012



SİZİN İÇİN SANAT PROJESİ

UNICEF Türkiye Milli Komitesi yararına hayata geçen ve
tanınmış ressamların orijinal eserlerini 59 - 95 TL gibi çok uygun fiyat aralığında sanatseverlere ulaştıran bir sanat projesidir.

Bu amaçla, katılımcı sanatçıların 13 x 18 cm ebatlı imzalı orijinal eserlerini, “herkesin” kolayca erişebileceği yegane mecra olan internet kanalıyla ve bunun yanında düzenlediği nokta etkinlikleri ile satışa sunmaktadır.



ESERLERİN SUNUMU

Projede yer alan tüm eserler tek örnek ve orijinaldir.
Üzerinde sanatçısının imzasını, arkasında sanatçı biyografisini içeren bilgi etiketi ve UNICEF Türkiye Milli Komitesi katkı etiketi taşır.

Projede yer alan eserler, 21,5 x 26 cm ebatlı, beyaz ve sade bir paspartu ile ve koruyucu jelatin kılıflı olarak hazırlanmaktadır. Bunun nedeni, mümkün olan en uygun fiyatla sanatsevere ulaşabilmektir. Eserleri dosyalama usulü biriktirerek, koleksiyon oluşturmak isteyen sanatseverler için bu sunum oldukça güvenli ve rahattır. Eseri duvarında görmek isteyen alıcılara ise, eserin renk ve doku özelliklerine uygun yeni bir paspartu ve çerçeve yaptırmaları ayrıca önerilmektedir.

Kurumsal hediyelik seçeneği olarak da ilgi gören Sizin İçin Sanat koleksiyonu, talep doğrultusunda özel çerçeveli, özel kutulu veya
isme yazılı etiketli olarak da hazırlanabiliyor.

SANATÇILARIMIZ KİMLERDİR?

Sizin İçin Sanat projesi,
2010 yılının Kasım ayı itibarıyla 24 sanatçı ile web sitesinden satışa başlamıştır. Bugüne kadar projemize, yerli ve yabancı 100’ün üzerinde sanatçı katılmıştır. Pek çok katılım talebi ise değerlendirme aşamasındadır. Katılımcı sanatçıların isimleri http://www.sizinicinsanat.com internet adresinde görülebilir.

Katılımcı sanatçılarımızda aradığımız kriter, belli bir sayıda kişisel sergi açmış veya karma sergilere katılmış olmak ve sanat çevrelerince genel asgari kabul görmüş olmaktır. Bu temel şartları sağlayan sanatçımızın eserleri web sitemize eklenerek satışa sunulmaktadır.

Katılımcı sanatçılarımızın tarz, teknik ve konularına dair hiç bir kısıtlama ve yönlendirmede bulunulmadığı gibi, sitede eserlerini sergilemek amacıyla maddi veya manevi hiç bir karşılık da beklenmez.

Sanatçı sayısının küçük bir yüzdesini geçmemek üzere, genç ve nazaran deneyimli olmayan sanatçılar da prensip olarak projeye katılabilmektedirler.

 

NEDEN UNICEF?

Dünyanın bütün koleksiyonları; toplayıcıları veya satıcıları için değil,
aslında sonraki nesilleri olan çocuklar içindir.

Koleksiyonerlik, toplamaya layık görülen değerleri bir araya getirerek, gelecek nesillerin onlara bakarak bir vizyon devralmalarını amaç edinmiş, idealist bir uğraştır...

Amacı para kazanmak değildir. Samimi bir koleksiyoner, en içten duygularla bir sonraki neslini düşünerek, kendi hayat görüşünden ve toplumsal mirasından bir kesiti onlara aktaran kişidir. O halde,
dünyanın tüm koleksiyonları çocuklar içindir.

Onlara daha nitelikli koleksiyonlar aktarmak faydalı olabilir. Ancak bizim amacımız, onlara koleksiyonerlik fikrini ve heyecanını miras bırakmaktır.

Real Collection Sizin İçin Sanat Projesi, ülke sınırlarını aşmak isteyen bir projedir. Tüm dünya sanatçılarının ve toplumlarının katkısını elde edip, tüm dünya çocuklarına bu mirastan paylarını dağıtmayı amaçlarken, varlığını yanımızda hissetmeyi arzu edeceğimiz yegane yol arkadaşımız UNICEF olabilirdi.

You Might Also Like

0 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe