ALICIA KEYS İSTANBUL’U YAKMAYA GELİYOR!

Salı, Mayıs 21, 2013

Görsel

Bu yıl 20. yılını kutlayan İstanbul Caz Festivali’nin konuklarından biri de soUl ve R&B müziğin dünyaca ünlü sesi Alicia Keys!

“Girl On Fire” şarkısıyla hala listelerin zirvesinde olan 14 Grammy sahibi ünlü Amerikalı şarkıcı, 2 Temmuz akşamı Küçükçiftlik Park’ta dinleyicileriyle buluşuyor olacak. Dünyaca ünlü güzel Alicia Keys müzikteki başarısının yanında sosyal sorumluluk projelerine yaptığı inanılmaz katkılarla tanınıyor.
Biz de “Set The World On Fire” turnesi kapsamında Türkiye’de ilk defa konser verecek olan Amerikalı şarkıcıyla müzik kariyeri ve Kiehl’s ile yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili en çok merak ettiklerinizi sorduk!
Görsel

Keep A Child Alive isimli organizasyonu kurmaya nasıl karar verdiniz?

İlk turnemim son ayağı olarak Güney Afrika’ya gittim 2000’lerin başında. Yeni insanlarla tanışacağım, yeni bir kültürü keşfedeceğim için çok heyecanlıydım. Bu keşfi yapmam ve ülkenin bulunduğu durumu daha net anlayabilmem için bir arkadaşım beni farklı yerlere götürdü – HIV/ Aids yüzünden hayatları değişen, yetim kalan çocukların olduğu hastaneler, benim yaşımda insanların ölümle savaştığı bir çok ev bunların arasındaydı. Benim de nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde bu insanlarla aramda bir bağ oluştu. Hiç kimse orada yaşadıklarımı ve gördüklerimi, görmezden gelmemi bekleyemezdi. Bu nedenle ben de tekrar geri döndüğümde Keep A Child Alive – Bir Çocuğu Hayata Bağla isimli organizasyonu kurdum. Bana göre, bir insanın yalnızca karşılayacak parası olmadığı için hayatta kalma fırsatını kaçırması hiç adil değil.


Peki sosyal sorumluluk projelerinde partneriniz neden Kiehls? Bu markayı sizin için özel kılan ne?

Bu organizasyon için neden Kiehl’s ile partnerlik yaptığımı soracak olursanız, onların da dünyayı daha iyi bir yer yapmak için üstlendiği projeler tek cevabım olur. New York’taki ilk mağazalarına gittiğinizde duvarda yazan misyonlarını okuduğumda çok etkilenmiştim. Kiehl’se göre bir firmanın var olma amacı yalnızca kar elde etmek olmamalı. İçerisinde bulunduğu topluma katkıda bulunmak için çaba harcamalı. Birlikte çok önemli bir projeye imza attık. Bu projede Kiehl’sin eczacılık geçmişini simgeleyen Mr. Bones’unu tasarladım. Tasarım konusunda inanılmaz yetenekli bir sanatçı olan Jonah’dan yardım aldım. Mr. Bones’un üzerine gerçekten etkileyici ve çarpıcı kelimeleri koymayı tercih ettim – ÖZGÜRLÜK ve SEVGİ gibi… Kiehl’s ile bu projeyi ortak yürüttüğümüz için gurur duyuyorum. Biliyorum ki kalbimin atmasını sağlayan organizasyonum Keep A Child Alive için Kiehl’s ile güçlerimizi birleştirerek daha çok çocuğun kurtulmasını sağlayacağız.

You Might Also Like

0 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe