L'essance Week #17 " Versace – Blue Jeans "

Cuma, Aralık 13, 2013


Bu hafta parfüm analizlerine geri dönüyorum, şu ana kadar hiç incelemediğim bir parfüm evi Versace’yle! Her zamanki gibi önce Mösyö Versace…

Gianni Versace kendi çağının ilerisinde, vizyon sahibi bir modacı. 1978’de bu yeteneklerinden para kazanma kararı verip Milan’da ilk butiğini açıyor.

İtalya da başarıya çok çabuk ulaşıyor, fakat dünya çapında tanınırlığa ulaşmak için ‘94 yılına kadar beklmek zorunda kalmış; taa ki Elizabeth Hurley o meşhur siyah elbiseyi giyene kadar! 



Versace’nin hikayesi maalesef hüzünlü bir hikaye, ’97 yılında tam evinin kapısında, bir süredir onu bekleyen eşcinsel jigolo Andrew Cunanan tarafından başına iki el ateş edilerek öldürülüyor. Şu an moda evinin başında kardeşi Donatella var! 

Donatella markanın çizgisini değiştirdi ama başarısını bozmadı! 

Özellikle Lady Gaga ve  Nolan Funk ile yapılan çekimler gayet başarılı olmuş…





Tasarımcımızın ismi Jean-Pierre Bethouart.  Bethouart ile ilgili çok bişey söyleyemeyeceğim maalesef, çünkü tasarladığı hiçbir parfümü koklamadım!


Bethouart’ın tasarladığı parfümler :

Boucheron  - Boucheron  for Men (1991)
Boucheron – Boucheron  for Women (1988)
Burberry – Touch (2000)
Cacharel – Nemo (2000)   
Givenchy – Ange ou Demon  (2006)


Versace – Blue Jeans oryantal odunsu olarak tanımlanmış.

Versace – Blue Jeans’in notaları ise:

Açılış Notaları : Limon, Gül Ağacı, Anason, Bergamut, Ardıç, Fesleğen
Orta Notalar : Karanfil, Geranium(Gül), Yasemin, Adaçayı, Menekşe, Selvi, Lavanta, Gül, Göknar, Müge
Son Notalar : Süsen, Amber, Sedir Ağacı, Kabe Samanı, Sandal Ağacı, Vanilya, Misk, Paçuli, Tonka Fasülyesi

Blue Jeans ‘i sıktığınızda sanki burnunuzun dibinde bir sprite kutusu açılmış gibi bir his alıyorsunuz. Üstn notlarda bu hissi verenin turunçgiller-ardıç- lavanta karışımı olduğunu düşünüyorum. Parfüm 15-30 dakika sonra orta notaların katılımıyla tatlılaşıyor. Bu tatlılığın sebebi ise vanilya-gül-odunlar karışımı.

Parfümün adı çok doğru seçilmiş. Kot/t-shirt kombosunun yanına rahatlıkla sürebilirsiniz.  Parfümünün kolay sevilebilir bir yapısı var. Özellikle gençler hergün kullanabileceğiniz, karşı tarafı rahatsız etmeyecek bir parfüm arıyorsanız, deneyin!
Eğer parfümde yüksek kalite , kalıcılık ve doğallık istiyorsanız, Blue Jeans size göre değil! Parfümün yapaylığı çok yüksek ve çıkış tarihi için olmasa bile günümüz için sıradan bir parfüm maalesef…

Blue Jeans, Versace Jeans serisinin ilk parfümü, beğenildiği için seriye başka kokularda eklendi, fakat sadece blue olanını bildiğim için detaya giremiyorum.

Gelelim fiyata, bu parfüm klasik designer parfümlere göre çok düşük , parfümerilerde 75ml’lik şişeyi 60tl ‘den ucuza bulabilirsiniz. Mükemmel bir yılbaşı hediyesi!
Genellikle parfümün negatif tarafları; kalıcılığının az olması, sıradan olması, çok soğuk ve çok sıcak havalar için uygun olmaması, eski olması.

Versace – Blue Jeans
Puan : 5/10
Kalıcılık : 4-6 saat
Mevsim : İlkbahar-Sonbahar
Ortam : Jean/T-shirt gidilecek her türlü ortam (benim için spor sonrası veya ev)

Yaş : 15 – 30

You Might Also Like

0 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe