L'essance Week # 19 "Parfümünüzün daha kalıcı olması için 4 tavsiye"

Cumartesi, Ocak 11, 2014

Parfüm saklanması ve kalıcılık  konusunda ne kadar araştırma yapmış olsamda, halen konu hakkında çok az şey biliyormuşum gibi hissediyorum. Bu alanda yapılmış araştırma sayısının az olmasıda malesef hiç yardımcı olmuyor.

Bazı parfüm severler parfümün doğru saklandığı takdirde bir ömür boyu kullanılabileceğini söylerken başka kişiler bir şişeye en fazla 2 sene ömür veriyor.

Bugün size vereceğim 4 taktik, denenmiştir ve işe yaradığı kanıtlanmıştır ;)


1-Krem kullanın!




Eğer cildiniz genetik olarak yağlı ise şanslısınız! çünkü parfümünüz cildinizde çok daha fazla kalacaktır. Eğer kuru bir cilde sahipseniz, kullandığınız parfümü kremiyle birlikte kullanmak veya parfümü sürmeden önce kokusuz bir krem sürmek de çok yardımcı olacaktır.



2-Parfümü nabız noktalarına sıkın!



Kalp atışınızın hissedilebileceği noktalar, parfüm sıkmak için en uygun noktalardır. Bu noktalardaki milimetrik hareketler ve ısı parfümün daha çok yayılmasına sebep olacaktır.

L'essance <3 CARA demeden geçemeyeceğim...


3-Parfümü ovuşturmayın!



Bu alışkanlığın nereden geldiğini bilmiyorum, ama yapılmaması gereken bir hareket. Parfümün ovuşturulması yağ moleküllerine zarar verir ve kokunun yapısını değiştirir.


4-Doğru yerlerde saklayın!




Isı, ışık ve nem parfümün en büyük düşmanlarıdır. Bu 3'lü parfümün yapısını değiştirir renk değişikliğine bile sebep olabilir. Örneğin tuvalet parfüm saklamak için iyi bir ortam değildir çünkü duş aldığınızda ortam ısınır(ani ısı değişikliğini hiç sevmiyoruz) ve nem artar!

You Might Also Like

2 yorum

  1. Süper yazı bro tebrikler :) Özellikle ovuşturmayı ben de çok yapardım artık yapmıcaz.

    YanıtlaSil

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe