Barselona'da Özgürlüğe Uçuş!

Cuma, Ekim 07, 2016

Evet gerçekten de dünya üzerinde görülmesi gereken şehirlerden birisi Barselona. Hatta ilk sıralara taşımak da mümkün kendisini zira muhteşem bir sanat dokusu, doğası, sıcak insanları ve altın kumları var.



Barselona'ya gitme kararımı çok ani vermiştim. Ucuz uçak bileti demek, özgürlük demek dedim ve hemen https://www.flypgs.com/'yi ziyaret ettim. Bilet fiyatları çok uygun gelince hemen biletlerimi aldım.

Fakat Bayram tatiline sadece iki hafta kalmıştı ve benim daha vizem bile yoktu. Hemen ilk iş nasıl vize alabileceğimi araştırmak oldu. Epey zorlu bir süreç sonrasında vizemi almış olmanın mutluluğunu yaşarken, hala rezervasyon yaptığım hostel içime sinmemişti.







Derken önce Saint Jordi Rock Palace hostele denk geldim. Öyle bir yer düşünün ki hostel gibi değil; tam bir müze. Fiyatları çok uygun ve tam bir otel kalitesinde. Burada geçirdiğim 3 gün boyunca çok mutlu ve rahattım. Sonraki 3 günüm için rezervasyon yaptırdığım  aynı hostel şirketine ait Sagrada Familia'dan ise hiç memnun kalmadım. Hem şehir merkezine uzaklığı, hem sapa bir yerde oluşu hem de içinde devamlı yemek kokularının geldiği bir yerdi burası.



Ben de şehir merkezin hızlıca başka bir hostel baktım ve Christopher's -inns'e geçiş yaptım. Hijyen, temizlik ve şehir merkezine yakınlık anlamında çok iyi olan fakat gerek resepsiyonist gerekse de gelen kitle olarak çok berbat bir yerdi burası.  Zaten tatilimi hostelde vakit geçirmek için planlamadığım için  bu detaylara çok fazla takılmadım. Ama ilk hostelim gerçekten de muhteşemdi :)

Airbn de yapabilirsiniz ama burada çok yaygın değil; fiyatlar da neredeyse otel fiyatlarıyla aynıya denk geliyordu.

 

Eğer bir hostele gidiyorsanız yanınızda neler olmalı?

-Öncelikle valizinizin kilitli olması önemli. Ben sırt çantama bile kilit takıyordum buna rağmen 10 euromu çaldırdım.
-Su içebileceğiniz pratik bir matara ya da bardak. Ben bu tatilimde yanımda bir an olsun eksik etmediğim SuCo'mu kullandım. Suyu bitirdikten sonra pratik olarak katlanıp, saklanması çok işime yaradı.
-Kaldığım Sant Jordi Hostel'lerde locker'lar kartla açılıyordu ama Christopher'da kilit kullanmak zorundaydım. Bu nedenle yanınıza ekstra kilit mutlaka alın.
- Eğer birden fazla dijital aletiniz varsa priz bölücü alın. Genelde tek priz oluyor ve sadece yatak başlarında.
-Yine rahat bir uyku için, uyku gözlüğü ve kulak ses tıkacı almayı da ihmal etmeyin.



You Might Also Like

2 yorum

  1. Çok keyifli bir yazı olmuş. Fotoğraflara da ayrı bayildik. Ellerine sağlık canım;) umarım bir gün birlikte de gideriz; )

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir yazı olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe