Once upon a time: Etro Sonbahar/Kış 2020

Pazartesi, Ekim 14, 2019

iambattista Basile’nin peri masallarıyla dolu Pentamerone’sinin tozlu sayfalarının arasından yaldızlı bir ışık hüzmesiyle belirir gibi; Etro’nun 2020 yılı için Kean Etro'nun kreatif direktörlüğünde hazırladığı sonbahar/kış koleksiyonu mağazalardaki yerini aldı.


Bugünden çok evvelde, fantastik bir alemden gelip simli ipliklerle jakar dokumalarda can bulan ejderhalar alacakaranlıkta parlıyor. Mistik “paisley” deseni bu sezon için yerini Etro ailesinin tutkuyla toparladığı desen arşivinden Barok emprimelere bırakıyor. Tatlı bir uykuya geçmeden, artık gözler kapalıyken aklın yaptığı görsel oyunlar gibi şaha kalkan sürreal figürler bu desenlerle birlikte dans ediyor gibi; nakışlar masala dahil oluyorlar. Romantizm içten dışa her katmanda ipliklerin arasından deli kan gibi akarken nesillerdir heyecanla dinlenilen klasik masallar kış melankolisini silip süpürmek için gelmiş gibiler adeta.

Koleksiyonda tozlu bordolar, üzeri efektli kadifelerle tonsürton yaparken jakarlı şallar ceket-pantolon takımları tamamlıyor. Barok desen baskılı dolgulu montlar geleneksel ile yeniyi bağlıyor ve hepsi ayrı desenlerden oluşan katmanlar bir film şeridi etkisi yaratıyor. Etro'nun estetik tadını masal kitaplarından alan sonbahar/kış 2020 koleksiyonu ile İstinye Park Etro butikte ve Beymen'lerde tanışabilirsiniz.

Biz koleksiyonla birlikte sevgili Kean Etro'nun kendisiyle İstinye Park mağazasının lansmanında tanışma fırsatı bulduğumuz için kendimizi şanslı hissediyoruz şu sıralar..

Sevgiler,
Deniz 





You Might Also Like

1 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe