ve H&M Türkiyede! =)

Pazar, Haziran 06, 2010


Uzun zamandır hasretini çektiğim hm ye twitter da o malum soruyu sordum: when will you come to turkey? ve 4 saat sonra cevap geldi. 01.06.10 tarihinde oldu bu olay. cevapta:

hm@gozeeeeeeeeeeee The opening in Forum Istanbul is planned for November! More info on our press site http://bit.ly/d7PEF7

diyordu ve hemen linki tıkladım şu yazıyla karşılaştım:
01/06/2010

H&M OPENS THE FIRST STORE IN TURKEY

H & M Hennes & Mauritz AB has signed a contract to open its first store in Turkey. The store is in the best location in Forum Istanbul, one of the largest shopping centres in Turkey.
The store has a sales area of approximately 2,300 square metres and the opening is planned for November 2010.

- We are very pleased to open our first store in Turkey. It is an interesting market with a large, young and fashion-conscious population, which offers great potential for future expansion. Since long, we have business relations with Turkey through our production office. Now we are looking forward to offering customers in Turkey fashion and quality at the best price, says Karl-Johan Persson, CEO of H&M.

The information in this press release is that which H & M Hennes & Mauritz AB (publ) is required to disclose under Sweden’s Securities Market Act. It was released for publication at 08:00 (CET) on 1 June 2010.





Milliyet'in haberi:

Yıllardır Türkiye’ye gelip gelmeyeceği tartışılırken ‘Çin kotası engeline takıldı’, ‘Ayırttığı mağazayı rakibine kaptırdı’ gibi haberlerle gündeme gelen marka son olarak ‘Caddeye mi yoksa alışveriş merkezine mi açılacak?’ sorularıyla ön plandaydı.
Daha önce İstinye Park’ta mağaza açacağı açıklanan ancak kontrat imzalamadığı için yerini Alman rakibi C&A’ya bırakan H&M ile ilgili son söylentiler, “İstiklal Caddesi’nde yapımı süren Anadolu Han’da açacağı mağazayla Türkiye pazarına girecek” şeklindeydi.
1.500-4 bin metrekare alanlarda yer almayı hedefleyen H&M, Türkiye’ye, yerel distribütör olmaksızın kendi operasyonu ile geliyor. Edinilen bilgilere göre, H&M’nin Türkiye’deki ilk mağazası, Multi Turkmall tarafından Bayrampaşa’da inşa edilen Forum İstanbul’da açılacak. Eylülde hizmete girecek olan bu mağaza 1.500 metrekare büyüklükte olacak.

Moda ikonunun imzası
Giyim ve aksesuar markası H&M, hızlı moda (fast fashion) ilkelerine göre çalışıyor. Her sezon ünlü tasarımcılar ve moda ikonlarına hazırlattığı koleksiyonlarla adından söz ettiren marka, bugüne dek Madonna, Kylie Minouge gibi ünlü isimlerin yanı sıra İtalyan modacı Roberto Cavalli, Fransız tasarımcı Karl Lagerfeld, İngiliz Stella McCartney, triko kraliçesi olarak bilinen Sonia Rykiel’ın hazırladığı sınırlı sayıdaki koleksiyonlar da ses getirmişti. H&M son olarak ev için mobilya satışına da başladı.


www.milliyet.com

hm-logo-0908-a-lgH&M sonunda açılıyor ve bu bir şehir efsanesi değil, gerçek!

Mujdemi isterim (bana da müjdeyi veren Göze!) Tüm moda severler ışık hızı ile birbirine iletecek: H&M sonunda, en sonunda, Türkiye’ye açılıyor!!

Kasım 2010′da cümleten Forum İstanbul’dayız (Buz Müzesi’ne de gitmek istiyordum zatii)
Hoşgeldin H&M, hoşçakal yurtdışından ucuza alıp, burada giyme lüksü, hoşgeldin pişti olma riski.. sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.. Galiba %75 oranında sevindim, %25 oranında üzüldüm. Her an hislerim değişebilir, Kasım’da netleşir:)


www.zelfist.com


(Elif'e sevgiler:))

You Might Also Like

0 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe