The Voice of Me by Songül Cabacı at Mercedes Benz Fashion Week Istanbul 2013

Salı, Mart 12, 2013

 

Mercedes Benz Fashion Week İstanbul Sonbahar/Kış 2013-2014 Defileleri bugün Karaköy 3. Antrepo'da başladı. Bizde His Wardrobe ekibi olarak oradaydık.





 Bu sene  de Fashion Week'de dikkatimizi çeken stilleri sizinle paylaşmaya devam edeceğiz. İşte objectifimize takılan bir kaç street style...
 







İlk gün Songül Cabacı'nın defilesine davetliydik.

 


Songül Cabacı "Sound Of My Voice" temalı koleksiyonunda sessizliğini, modayla ifade ediyor.





Songül Cabacı "Sound Of My Voice" adını verdiği Sonbahar - Kış 2014 koleksiyonunu ruhunun suskunluğuyla birleştirerek sunuyor. Songül Cabacı artık sustu! Cabacı, konuşarak anlatılamayan ruhunun tınılarını, kumaşlara akıttı. 

 


 


Cabacı tasarımlarında siyahın koyu ve yoğun halini kirli mavi dokunuşlarla harmanlayıp, sessizliği anlaşılır kılmaya çalışıyor. Koleksiyonda, deri parçalarla sizi asilliğe ve hareketliliğe çağırırken aynı zamanda kaşmir yumuşaklığıyla kendinize ait olan şıklıktan da vazgeçmemenizi telkin ediyor. Öne çıkan parçalarda ise kaşmir ve deri zıtlığını bir arada sunan kaban ve ceket tasarımları yer alıyor.



 


Minimal-asimetrik biçim anlayışını koleksiyonlarının vazgeçilmez bir parçası haline getiren Cabacı sessizliğini anlatırken de bu anlayıştan uzaklaşmıyor. Tasarımcı, bu koleksiyonun her detayında sessizliği hissetmeyi, susmuş bir ruhu gerçekten duyabilmeyi sorguluyor.

 


Her şey, görüntüden ibaret... Tüm görüntüler sessiz çığlıkları anlatıyor. Ve tüm sessiz çığlıklar ise, yalnızca onu gerçekten hissedebilenlere kendini duyuruyor. Duyabilenler ise koleksiyonda kendilerini görüyor. 

 

Bu görsel şölen için Songül Cabacı'ya teşekkür ederiz...




You Might Also Like

0 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe