L'essance Week #10 "Marc Jacobs - BANG BANG"

Cumartesi, Ekim 12, 2013



Bu hafta yine bir parfüm analiziyle karşınızdayım. İnceleyeceğim parfüm ise Marc Jacobs’ın yeni erkek parfümü BANG BANG. Öne Jacobs’ı tanıyalım; Amerikalı moda tasarımcısı 1963’te  New York’da  dünyaya gelmiş. Moda eğitimini NYC’nin prestijli okullarından Parsons The New School for Design’da tamamlamış. 1997-2013 yılları arasıda Fransız devi Louis Vuitton’un kreatif direktörlüğünü yapmış. Daha okuduğu sırada modayla alakalı 3 tane ödül kazanan Jacobs’ın şu an 200 mağazasıyla 80 ülkede olduğu ve 2010 yılında Times dergisi tarafından “Most Influential People” sıralamasında  14. Olduğunu belirtmek lazım.


Parfümün yaratıcısı Yann Vasnier, Jacobsla iyi anlaşıyorlar olsa gerek, çünkü şirkete 7 adet parfüm tasarlamış bunların arasında benimde beğendiğim “Lola” var. Bunların yanında 3 tane Tom FORD Private Blend tasarlamış ama onları koklama fırsatım olmadı. Başka da göze çarpan bi tasarımı yok zaten!



Biz parfümümüze geri dönelim, Parfüm aromatik odunsu olarak tanımlanmış;

BANG BANG notaları ise:
Açılış Notaları : Limon, Kakule, Su Teresi
Orta Notalar : Sandal Ağacı, Rezene
Son Notalar : Kaşmir Misk

BANG BANG’de çok az nota var bu yüzden tüm notalar algılanıyor. (Su Teresi dışında, bu bitkiyi hayatımda ilk defa duydum ve parfümün içinde olduğundan bile şüpheliyim) . Parfümün tek sevdiğim yeri başlangıcı. Limon ve kakule hemen burnunuza hücüm ediyor. Bu ikili ilginç bir şekilde alkolümsü bir hava yaratmış. Sandal ağacı ve misk’te parfümü tatlandırıyor. Tabi bu  başlangıç sadece 5 dk sürüyor. Bundan sonra sadece kakule,  rezene ve odunlar… Tenden ayrılış kısmı zaten çok kötü. Külümsü ve kuru bir bitişi var.

Alkolümsü hava devam ettirilse ve kakule+rezene karışımını daha yumuşatıcak gül veya süsen tarzı çiçekler eklenseydi ve kalıcılık arttırılsaydı. Bu yazı kesinlikle daha pozitif olurdu.


Peki bu parfümü neden aldım?  Açılışını ve şişe tasarımını çok beğendim.
Eğer kışın romantik bir buluşma veya gece bir mekana gidecekseniz, BANG BANG doğru bir tercih olabilir. Ama aynı fiyat aralığında çok daha başarılı parfümler var. Kokunun yapısı neredeyse hiç değişmediği için ve harmanda ağır olduğu için bunaltıcı olabilir. Fakat bunca şeye rağmen bayanlar bu kokuyu çok seviyor. Hatta bir çok kişi parfümün ismini sordu… Şu ana kadar BANG BANG’i üzerimde koklayıp sevmeyen birini görmedim. Ama gine de denemeden almayın.(Parfüm 1 gün üstünüzde kalsın)

Gelelim fiyata, BANG BANG parfümerilerden 100ml’lik şişeyi 150tl civarı 50ml lik şişeyi ise 100tl civarı alabilirsiniz.

BANG BANG’in kalıcılığı çok kötü değil ama 2 saatten sonra hiç yansımıyor.. 2-3 saatde bir, 1 fıs daha sıkmanız gerekebilir.



BANG BANG - Marc Jacobs
Puan : 5/10
Kalıcılık : 4-6 saat
Mevsim : Sonbahar / Kış
Ortam : Gece – Soğuk kış günleri

Yaş : 15-40

You Might Also Like

0 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe