İngiltere'nin en ünlü savaş gemisi anısına: Arnold&Son'dan TB Victory

Cumartesi, Nisan 05, 2014


Arnold&Son’ın “Instrument Collection” tasarımları, ilhamını John Arnold ve oğlu John Roger Arnold’ın tasarladığı, özel kronometrelerden almıştır. Denizcilere boylamları belirlemede yardımcı olacak şekilde dayanıklı, kolay okunur ve hassas ölçüm sağlayacak şekilde tasarlanan TB Victory, mükemmel estetiği, denizciliğin gerektirdiği yüksek hassasiyet ile birleştiriyor.,



HMS Victory, İngiliz denizcilik tarihinin en iyi gemilerinden biri olarak anılmaktadır. 1805 yılında Trafalgar Savaşı’nda Lord Nelson’ın amiral gemisi olarak görev yapmasıyla, 40 yıllık tarihindeki şöhreti doruk noktasına çıkmıştır. Arnold&Son'ın ayrıcalıklı TB Victory modeli sayesinde, geminin anısı günümüze taşınıyor. Modelin kadranında 22 karat altından yapılmış ve markanın oymacılık deneyimini gözler önüne seren meşhur savaş gemisi işlemesi yer alıyor. Özel aletlerle geleneksel el oymacılığı ile ulaşılan desenler, Arnold&Son'ın oymacılıktaki ustalığını vurguluyor. Tüm Instruments Koleksiyonunun ortak özelliği olduğu üzere, TB Victory modelinde de akrep ve yelkovan kadranın merkezinden farklı yerde konumlanıyor. Krem rengi olarak tasarlanan kadranda, merkezdeki ibre, saatin ayrıcalıklı işlevini, true beat saniyeyi gösteriyor. Dead beat olarak da anılan ve günümüzde nadir olarak üretilen true beat işlevi, denizciler için çok kıymetli bir işlevdi ve seyirlerinde üstün hassasiyette ölçüm sağlıyordu. Merkezi ibre ile true beat saniye gösterimi ile otomatik kurma sistemini buluşturmak, müthiş bir teknik uzmanlık gerektirir. Bu, milimetrenin binde biri yani mikron inceliğinde parçaları gerektirdiğinden, firma içinde geliştirilen patentli bir sistemle sağlanabildi. Bu parçaların yapımı en son teknoloji, litografi, elektro-kaplama ve kalıp üretim teknikleri ile sağlanabildi.


TB Victory modeli, Arnold&Son'ın La Chaux-de-Fonds'daki fabrikasında geliştirilen, tasarlanan ve üretilen ilk true beat sistemi entegre edilmiş otomatik mekanizması olan A&S6103 mekanizma ile donatıldı. TB Victory, parlatılmış yüzeyli iskelet rotoru, mavi vida başları, parlak Côtes de Genève desenli ve elle pahlanmış köprüleri ile Yüksek Saatçiliğin ayrıcalıklı bir örneği.
Arnold&Son TB Victory modeli, sadece 28 adet üretilmiş özel bir koleksiyon olarak satışa sunulmuştur. 


You Might Also Like

0 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe