GalataPerform'dan Yeni Bir Oyun: DİL

Çarşamba, Mayıs 07, 2014

GalataPerform’un yeni oyunu “Dil22 Mart’tan itibaren her Perşembe, Cuma ve Cumartesi akşamları
20:30’da izleyici ile buluşuyor!

GalataPerform’un kaybolmak üzere olan bir sosyal sınıfın gündelik hayatını grotesk bir çerçevenin içinden anlatan yeni oyunu ‘Dil’ 22 Mart’ta başlıyor! Gündelik dille pop kültür dilini, tüketim diliyle politik dili ustaca melezleyen oyun yarattığı fantastik atmosferde toplumun tüm kayıplarının izini sürüyor…

GalataPerform tarafından 2006 yılından itibaren yürütülen Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi kapsamında gerçekleşen oyun yazarlığı atölyesinin katılımcılarından Şenay Tanrıvermiş’in yazdığı oyun bu yıl GalataPerform’da sahneleniyor.
Orta sınıf bir ailenin yaşadığı modern bir apartman dairesi, günlerden sanki bugündür. Oyunun başrol kişisi Arzu 30’larının sonunda hoş bir hanımdır. Marrylou ipek kaşmirli parmaksız eldiveninin tekini kaybetmiş, hiç durmadan onu aramaktadır. Bir süre sonra oyunda beliren ve oğlu olduğunu anladığımız Yiğit’le annesi arasında tüketim, merkeziyetçilik, şehirleştirme çılgınlığı üzerine gerçeküstü ama bir yandan bir o kadar da gerçekçi anlamda bir oyunun içine gireriz.
Ne oyun sırasında devreye giren ve toplumsal yetkili olduğunu belirten Berna’nın çabaları ne de üst katta gerçekleşmekte olan depremler, profesör ve onun sorunları Arzu ve Yiğit’in tüketim kültürüyle olan bağımlılığına çare olamayacaktır.
Orta sınıf bir ailenin şehir merkezindeki yaşamı, tüketim dışında her şeyi ötekileştirdiği, aşağıladığı ve yok saydığı ortamları, aslında kendi içinde gerçek bir dram içermektedir.

Özlem Saraç, Şirvan Akan ve Sezer Arıçay’ın yer aldığı oyunun yönetmenliğini Yeşim Özsoy Gülan yapıyor.


GalataPerform

2003 yılında, İstanbul'un tarihi yerleşim yerlerinden Galata'daki eski bir binanın ikinci katında, bağımsız bir sanatçı girişimi olarak kuruldu. 2013 yılında 10. yılını kutlayan GalataPerform, programında başta tiyatro, müzik, dans, performans ve çağdaş plastik sanatlar olmak üzere çeşitli sanat dallarında çok sayıda yerli ve yabancı etkinliğe ve kentsel dönüşüm, kültür endüstrisi, vb. gibi konularda birçok uzmanı bir araya getiren açık sohbetlere yer veren GalataPerform'un genel sanat yönetmenliğini tiyatro yazarı, yönetmen ve oyuncu Yeşim Özsoy Gülan üstleniyor.

You Might Also Like

0 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe