Karl Gallery genç sanatçı Huo Rf'nin ilk kişisel sergisi 'Mümkün' 'e ev sahipliği yapıyor.

Cumartesi, Aralık 06, 2014


15 Ocak - 7 Şubat 2015 Açılış: 15 Ocak, 18:30 




Huo Rf, 1988 yılında Mersin ́de doğdu. İstanbul ́da çalışıyor ve yaşıyor.
Üniversite eğitimini Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü ́nde tamamlayan sanatçı, 2012 yılının Kasım ayında Signs Of Time / Zamanın İşaretleri isimli sanatçı grubunu kurdu. Sanatçı kendini tanıma, kabul etme ve çevreyi algılama/sorgulama ́dan yola çıkarak temelinin ruhsal tepkiler olduğu işler üretme/araştırma peşindedir. Ruhsal tepkilerin çeşitliliği gibi Huo Rf ́nin çalışmalarında da teknik farklılıklar dikkat çekmekte.

Huo Rf 'MÜMKÜN' ismini verdiği ilk kişisel sergisinde izleyici ile kendi arasında bir iletişim kurmaya çalışıyor. Sanatçı tasvir ettiği resimleri ile izleyicinin duygusunu karşı karşıya getiriyor. Huo Rf'nin ilk kişisel sergisinde 4 yeni resmi ve hazır nesne çalışmaları yer alıyor.
02.12.2014




Sanatçı Anthony Miler'ın 'Mümkün' sergisi metninden alıntı:
...Bu serideki her bir iş, sol panelde yağlı boyayla tuval üzerine, siyah bir arkaplan kullanılarak tasvir edilmiş bir cam kırığından ve sağ panelde, eşit boyutta, tuval üzerinde sabitlenmiş bir bakır levhadan oluşuyor.
Cam kırığı tasviri, çok minimal olduğundan, kaliteyi barındırıyor. Bu nedenle tasvir, görsel bir anlatıyla birleştirmek yerine, objenin kendi iradesine sadık kalıyor. Bu -elbette ki bana göre- işi kurgusal ve felsefik anlamla bütünleştirmek için daha geniş bir alan sağlıyor. Böylelikle eser fiziksel gerçekliğe dokunduğu ve onun içinde yer aldığı kadar, açık oluşu ve tasvir şekliyle de bu dünyaya ait materyalleri ve bunun kurgusallığa tercih edilişini de ön plana çıkarıyor. Sağ panel de aynı nitelikleri içinde barındırıyor, belki de daha güçlü bir devamlılıkla... Sağ panelde yer alan bir tasvir değil, bir materyal. Bu materyal aslında konuşmak için ihtiyaç duyulan fiziksel bir parçası dünyanın. Aynı zamanda aktif özellikleri ve çağrışımları olan bir madde. Birincisi, elbette, yansıtmadaki başarısı. Bakır levha, izleyeni bozulmuş bir yansımayla karşılaştırıyor. Bu, ani şekilde ve yadsıma yoluyla oluşan, ilginç bir pozitif/aktif ilişki değişimini sembolize ediyor. Aktif yansımanın maddenin yapısında var olan bozulma nedeniyle böyle oluşu da bunu destekliyor. Ayrıca bakırın iletkenliği, iletişimde, data transferinde kullanılması, sıcaklığı vb. özellikleri ile insan teninin renginin metalik bir versiyonu oluşu; eserin yan anlamlarını okurken gözden kaçırılmaması gereken detaylar... 

Huo Rf ́nin katıldığı karma sergiler:
6th and 7th Lessedra World Art Print Annual Mini Print in Bulgaria, 2007/2008
Print For Peace Grabados Por La Paz Mexico, 2009
International Print Triennale Society Jagiellonian Library Lettra Krakow Oldenburg Poland, 2009 Sings Of Time @ Galerist Istanbul, 2013
Signs Of Time Outer Dream @ Adahan Hotel Istanbul, 2014
Contra Art Fair London, 2014
Signs Of Time @ Contemporary Istanbul Art Fair, 2014
Signs Of Time ‘ Başı Balkonda Dünyaya Ters’ @ Pi Artworks Gallery, 2015

You Might Also Like

0 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe