H&M'le Artık Cadde'deyiz!

Pazartesi, Nisan 20, 2015



Sizi 7 sene öncesine götürmek istiyorum. Her şey AFS senemde Macaristan'a gitmemle başlamıştı aslında. Aşkımızın ilk tomurcukları Budapeste'de atılmıştı. İlk buluşma olduğu için epey heyecanlıydım tabii ki. Önce saatlerce internetten fotoğraflarına baktım. Acaba nasıl olur, uyar mıyız diye. Derken mağazaya adım atmamla beraber güler bir yüz karşıladı beni. "Szia, isten hozta!" yani "Merhaba, hoş geldin!" diye. Sonrasında ise o sene iş birliği yaptığı koleksiyoneri olan, Comme des Garsons'un muhteşem çizgileri karşıladı beni. Evet tam olarak H&M'den bahsediyorum!

 2010 Stockholm City Center


 H&M Turkey Istinyepark Team & First Conscious Collection Party

Türkiye'ye döndükten sonra yıllarca H&M ne zaman gelecek diye bekledim. Hatta yurt dışına çıkan arkadaşlarıma alışveriş listesi hazırlamakla kalmayıp, en yakın H&M Yunanistan'da olduğu için oraya gitmenin yollarını bile araştırdım. Ve derken bir gün Twitter'dan o sihirli soruyu sordum. Hello @hm! When will you open your first store in Turkey? Ve hızlı bir dönüş ile karşılık buldu bu tweetim. Evet 6 Kasım'da İstanbul'dayız Göze! İşte bu cevap, beni heyecanlandırdığı kadar Elele dergisi yazarı Zehra Elif Taş'ı da heyecanlandırmış, o tweetime de dergide yer vermişti.

Evet ben H&M ile çalışmalıyım dedim ve hemen mail attım. Uzun mülakatlar sonucu, H&M Türkiye'nin ilk satış danışmanı ekibin içerisinde yer almıştım. O zamanlar üniversite birinci sınıftaydım ve daha önce hiç tecrübem olmayan bir işi yapmaya çalışıyordum. İnanılmaz heyecanlıydım. Modaya olan ilgimi de H&M ile keşfetmiş oldum böylelikle. Derken Stockholm'de rüya gibi bir aylık eğitime gönderildim. Orada hem H&M'in CEO'su Karl Johan Persson ile tanıştım hem de H&M'in iş hayatımda hep örnek aldığım 5 özelliğini keşfettim. Bunlar; merhaba demek, gülümsemek, teşekkür etmek ve insanlara nasıl yardımcı olabileceğini sormaktı. Tabii bunların yanı sıra çok sevdiğim dostlar edindim. Mari, Zeynep, Martin, Özgül, Sander, Melisa, Eyüp, Ümit, Pınar, Orhan ve daha nice dostlar... 2010 yılında Forum İstanbul mağazasını açılışında da amatörce bir video çekmiştim. Jingle olarak da çok sevdiğim Jam'den It's Amazing şarkısını seçmiştim, evet gerçekten her şey şaşırtıcıydı.






Aradan tam 5 sene geçti, ama H&M'e olan sevgim hiç değişmedi. Her sene düzenlediği tasarımcı koleksiyon iş birliklerini merakla takip ettim ve katıldım. Şimdi ise beni tekrar heyecanlandıran bir haber aldım. Bildiğiniz gibi 22 Nisan'da Bağdat Caddesi'nde H&M Flagship Store'unu açıyor. Bu dünyada belirli ülkelerde bulunan özel bir mağaza. H&M Home'un da Türkiye'ye gelmesiyle artan mutluluğum bu sefer ikiye katlandı.

 

Parti Otobüsü ile H&M'in açılışına gitmek mi?

Evet yanlış duymadınız. Ev sahibi olarak benim ve sevgili blogger arkadaşlarımın bulunacağı, özel bir parti otobüsü ile Bağdat Caddesi'ne gideceğiz. Yarışmaya katılmak için hemen ziyaret et: sen de H&M'in büyülü yolcuğuna katıl! http://hmbagdatcaddesi.com/post/h-m-party-bus



H&M Bağdat Caddesi'nde görüşmek üzere!

Göze Şener
Kalbim H&M'le...


You Might Also Like

0 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe