TOPSHOP SONBAHAR / KIŞ 2013 KOLEKSİYONU

Cuma, Ağustos 02, 2013



Topshop 2013 Sonbahar/ Kış sezonunda rahat, hareketli, eğlenmeyi seven ve tarzıyla fark yaratmak isteyen kadınlara hitap ediyor. Moda dünyasının son trendlerini sunan Topshop 3 farklı teması ile hayatın her anına uyum sağlıyor.

 Görsel

Bir grup genç kızın gizemli maceralarını konu alan, 90’ların kült gençlik filmi ‘The Craft’tan ilham alan koleksiyonda modernize edilmiş kesimler sade stil silüetleri ile kullanılıyor ve boyfriend kesim stili ile birlikte mükemmel bir görüntü oluşturuyor. Koleksiyonda organik orman motifleri ve mürekkep baskılı çiçek desenleri alacalı renklerle buluşuyor. Aplike ve örgü sweatler,  gotik maksi ve midi uçuşan elbiselerle birllikte giyilerek bu trendin farklı görünümlerini yansıtıyor. Siyah-beyaz lazer kesimler, mikro zımbalamalar ve renkli dokumalar süsleme olarak kullanılıyor. Topshop Sonbahar/ Kış 2013 koleksiyonunda uzun tulumlar yumuşak kumaş ve baskılarla yeniden ortaya çıkıyor,  

GörselMargot’s World teması Femme Fatale ve Wes Anderson’ın ikonik kahramanlarının bir karışımı olarak karşımıza çıkıyor. Moonrise Kingdom filminin önemli karakterlerinden Suzy ve Gwyneth Paltrow’un rol aldığı The Royal Tenenbaums filminden Margot koleksiyona ilham veren karakterler. Bu renkli trend hafif bir retro havası taşıyor ve bunu modern bir dokunuşla tamamlıyor.

Dış giyim bu koleksiyonda kilit bir rol oynamakla birlikte boyfriend stilindeki (mantolardan uzaklaşılıyor. Patch detaylı kürkler ve vintage’dan ilham alan yakalar yeniden gündemde. Sade, omuzdan dökümlü elbiseler plastik görünümlü mantoların altına giyiliyor. Bu sezon,   farklı parçalar karıştırılıp kombinleniyor. Sıra dışı etekler göbeği açık üstlerle, balköpüğü örgü kazaklar ve kesimli ceketler ile kombinlenebiliyor. Tabanı ağır platform ayakkabıların içine çorap giyiliyor. Ve kalem etek geri dönüyor!


Görsel90's Antwerp teması, 90’lı yılların başında altın çağını yaşamış olan Belçika okulunun tasarımcılarına bir saygı duruşu niteliğinde. Yenilikçi tasarımlar ve deneysel teknikler bu temanın ana konusunu oluşturuyor. Erkek stilinde pantolonlar, beyaz poplin gömlekler ve salaş paltolar iç içe geçerek tezat bir görüntü yaratıyor. Origami etkisi yaratılmış katlama teknikleri, yarı-heykelsi biçimler ve asimetri oluşturan işlevsel malzemeler koleksiyonda ön plana çıkıyor. Bu trendin yenilikçi yönü iç içe geçmiş kumaşları ile ortaya çıkıyor. Koleksiyonda kilit siluet, büyük beden ve erkeksi stil oval biçimli kesimler, kubbe şeklindeki kol kesimleri ve kabarık modellerle bir araya getirilmiş. Jarselerde ise kat kat kesimler ağırlıklı olarak kullanılmış.





Kentli görünümözel dikiş detaylarıyla vurgulanıyor ve bu dikişler deri ve PU üzerinde uygulanıyor. Biker ceket ve bluzlarda patchwork ve kabartma teknikleri bir arada kullanılıyor.
 Görsel

Uzun çizgi desenleriyle gösterişli eşofmanlar bu sezonun olmazsa olmazı! Spor giyimden ilham alarak oluşturulmuş sırt çantaları ve atletler bu görünümü tamamlıyor. Baskılar ise oldukça sade kumaşların dokusunu vurguluyor. Koleksiyonun renk paleti minimal vekırık beyaz, grafit, ladin yeşili, kumtaşı ve koyu kırmızı tonlardan oluşuyor. Öne çıkan renkler ise yeşim, çelik mavisi ve toz pembe. 

  
GörselGörselGörsel

You Might Also Like

0 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe