Castello Cavalcanti by Wes Anderson Prada Classic # 3

Perşembe, Kasım 14, 2013


Prada, Amerikalı yönetmen Wes Anderson tarafından çekilen 8 dakikalık kısa filmini gururla sunar.

Castello Cavalcanti, Anderson’ın devam eden ve The Royal Tenenbaums, The Darjeeling Limited ve Moonrise Kingdom gibi modern klasik olarak nitelendirilen filmlerini de kapsayan yaratımsal evreninin bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu kez 1955 yılının Eylül ayında İtalya’dayız ve Jason Schwartzman’ın yarış arabasıyla İsa’ya çarpışına tanık oluyoruz.

Ortaya kader hakkında Wes Anderson tarzı bir halk masalı çıkıyor. Cinecitta’da kurulan bir sette çekilen filmde, Castello Cavalcanti medeniyeti hayat bulurken, Schwartzman kendisini modernliğin es geçtiği bir kasabada sıkışmış olarak bulur. Kendi kendine “Ben neredeyim?” diye sorduğu sırada, kağıt oynayan yerliler oyunlarına ara verir ve tuğla binayı gösterirler; “Castello Cavalcanti”.





Tek bir meydanı olan, herkesin birbirinin uzaktan akrabası olduğu, otobüslerin çok sık uğramadığı ve aile sırlarının spagetti yenirken paylaşıldığı kasabaları andıran bir yerdedir.

Schwartzman’ın kayıp yabancısı aniden Castello Cavalcanti’nin sandığı gibi önemsiz bir yer olmadığını anlar. Özel. Tarihi. Her şeyin bir sebebi olduğunu anlar ve tüm yaşananların ana planın bir parçası olduğunu düşünür; “Bir bakıma çarptığıma memnunum, bu benim için bir uyarı olmalı.”...

Castello Cavalcanti, setin etrafında meraklı bir teleskop gibi dönen kamerasıyla Darius Khondji tarafından sinemalaştırıldı. 50’lerin Formicasının canlı asit renkleri ve neon işaretlerinin parlaklığı göze çarpıyor. Güzel bir garson kızın bir bakışı. Yabancıların cömertliği. Değişmeyen eski bir ev.

Castello Cavalcanti, Roman Polanski ve Prada’nın 2012 yılında gerçekleştirdiği ortak çalışmanın devamı niteliğinde. A Therapy’de, Helena Bonham-Carter ve Ben Kingsley rol alıyordu. Bu yeni kısa filmin dünya premieri 13 Kasım 2013’de Roma Film Festivali’nin “Special Events of Out Competition” bölümünde yapılacak.

Filmi  www.prada.com da izlemek mümkün.


Cast & Crew

Jason Schwartzman
Giada Colagrande

Yazan ve yöneten: Wes Anderson
Sinematografi: Darius Khondji
Kurgu: Stephen Perkins
Yapım: Stefano Ortolani
Kostüm tasarımı: Milena Canonero
Müzik: Alessandro Casella & Randall Poster
Prodüksiyon: The Directors Bureau in association with Hi!


You Might Also Like

0 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe