MANGO Harekete Geçti!

Pazartesi, Şubat 20, 2017






MANGO Committed moda koleksiyonunun yaratılması, firmanın çeşitli alanlarda sürdürülebilirlik konusundaki bağlılığını devam ettirdiği bir dizi girişim kapsamında bir adım öne çıkmasını temsil ediyor. MANGO, gündelik faaliyetlerini, işinin her alanında çevre dostu ve sürdürülebilir kalkınma kriterlerini benimseyerek, yerine getirmenin önemli olduğunun farkındadır. Bu nedenle, birkaç yıldır, şimdi Harekete Geç projesine dahil olan çeşitli girişimler üzerinde çalışmaktadır.
Sürdürülebilir lifler
MANGO, giysilerinin çevresel etkilerini azaltmak amacıyla tasarımlarında organik pamuk, geri dönüştürülmüş polyester ve yün ve Tencel® gibi sürdürülebilir liflere yer vermeye çalışıyor.
Şu anda, MANGO koleksiyonlarında kullanılan liflerin %44'ü doğal kökenlidir (pamuk, yün, keten vb.).
Ürün güvenliği
Tüm MANGO ürünleri, en sıkı kimyasal sağlık ve güvenlik standartlarını karşılamaktadır. MANGO, müşterilerine ve çevreye zararlı maddelerin kullanımını kontrol etmek için tüm giysilerin kapsamlı analizini yapmaktadır.
Hayvanlara saygı
Hayvan haklarına olan bağlılığını sürdüren MANGO koleksiyonlarındaki giysilerin hiçbiri, egzotik, vahşi ya da nesli tükenmekte olan hayvanlardan deri veya kürk kullanılarak üretilmez. Giysilerde ve aksesuarlarda kullanılan tüm deriler, insan besin zinciri için önceden belirlenmiş hayvanlardan elde edilir.
Greenpeace Detoks Projesi
MANGO, toksik maddelerin yok edilmesine doğru ilerlemek amacıyla tedarik zincirindeki ıslak yöntemlerden (boyama, yıkama, vb.) gelen suyu analiz eden Greenpeace Detoks Projesine katılır. Bu nedenle, tedarikçilerinin, STK'ların ve uzman laboratuvarların yanı sıra, 2012 yılından itibaren tedarikçi fabrikalarında atık su numunesi alarak çalışmaktadır. MANGO bugüne kadar Çin, Hindistan, Türkiye ve Bangladeş'teki suları analiz etmiştir.
Su tüketiminde azalma
MANGO, şirketin su ayak izini hesaplamak için dahili bir araç ta geliştirmektedir. Amaç, üretim aşamaları sırasındaki su kullanımını değerlendirmek ve en büyük su tasarrufu potansiyeline sahip yöntemleri, giysileri ve tesisatları tespit etmektir. Bu başlangıç aşamasında, Jeans koleksiyonunun üretimindeki su tüketimini, gelecekte diğer hatlara da yaymak amacıyla, analiz edecektir.
Daha iyi bir yarın için bugün geri dönüştür
MANGO, kullanılmış kıyafet ve ayakkabıları seçili mağazalarda toplamak için, bunları yeniden kullanmak ve geri dönüştürmek ve giysi döngüsünü kapatmaya ve tekstil atıklarını azaltmaya yardımcı olmak amacıyla, bir proje yürüterek sorumluluğunu artırmaktadır.
MANGO, İspanya'nın büyük şehirlerindeki 25 mağazada bulunan konteynerlerden İspanya'da bir tonluk kıyafet ve ayakkabı toplamayı başarmıştır. MANGO, 2017 yılı boyunca, konteyner ağını İspanya'daki 100 mağazaya ve yurt dışında (Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda ve Birleşik Krallık) 17 mağazaya daha yayacaktır.
MANGO konteynerlerine bırakılan tüm giysiler yıpranma durumlarına göre tekrar kullanılır: bunlar tekrar kullanılabilir, ipliğe dönüştürülebilir, koltuk iç malzemesi gibi alternatif kullanımlar için geri dönüştürülebilir ya da enerji üretmek amacıyla yakılabilir.
MANGO mağazalarındaki kıyafet ve ayakkabı toplama projesi, kar amacı gütmeyen bir girişimdir. Toplanan tüm ürünler, sosyal ve sürdürülebilir ekonomiyi ve iş yerindeki entegrasyonu desteklemeye yardımcı olmak için Cáritas yardım kuruluşu tarafından desteklenen bir kooperatif olan Koopera sitelerinde geri dönüştürülür. 
CO₂ emisyonlarının dengelenmesi
MANGO, her yıl, etki alanlarındaki sürdürülebilir kalkınmayı canlandırmak amacıyla üretim alanlarının yakınındaki karbon emisyonu dengeleme projelerini dikkatlice seçerek ofisleri ve personel taşımacılığı ile ilişkili CO₂ emisyonlarını etkisiz hale getirmektedir.
En son çıkan emisyonların dengesi, 18.137 TN CO₂ değerine ulaşarak ve iki proje kapsayarak, 2015'e tekabül eder. Birincisi, Balıkesir bölgesindeki (Türkiye) rüzgar enerjisini desteklemekte ve Türkiye'deki ulusal şebekeye elektrik tedarik eden, her biri 2,5 MW kapasiteli 57 türbinli bir rüzgar santralinin kurulmasından oluşmaktadır, böylece sürdürülebilir ve verimli enerji üretimini desteklemektedir. Çin'de yürütülen ikinci proje, Çin'in güney doğusundaki (Sichuan, Chongqing, Yunnan ve Guizhou eyaletlerinde) kırsal ve dağlık bölgelerde emisyonsuz enerjinin üretilmesine olanak tanıyan yüz mikro hidroelektrik santralinden oluşmaktadır.

Eko-verimli mağazalar ve tesisler
MANGO'nun çevresel etkisini azaltma taahhüdüne devam eden yeni mağaza konsepti The Line, mağazalarının çevresel etkisini azaltmak için eko-verimlilik kriterlerini bünyesinde barındırmaktadır. Tüm yeni mağazalar, enerji tüketimini azaltmak için, en son LED teknolojisine dayalı optimize edilmiş aydınlatma sistemlerine, mağazanın çalışma saatleri dışındaki aydınlatma kontrolüne ve optimize edilmiş klima sistemlerine sahiptir.
Lliçà d'Amunt'daki en gelişmiş MANGO lojistik merkezi, doğal peyzajın bir parçası olarak yaratılmıştır ve eko-verimlilik kriterlerini tasarımına dahil etmektedir. Bu merkez 360 milyon euro'luk bir yatırımdır, başlangıç aşamasında 250.000 m²'lik bir alana sahiptir ve saatte 75.000 adet ürün işleyebilmektedir. İnşaatı sırasında kazılan toprakların tamamı içeride yeniden kullanılmıştır. Dağıtım merkezi, en gelişmiş aydınlatma ve havalandırma teknolojisini ve depoda her gün kullanılan robotlardan elde edilen enerjiyi geri kazanmak için özel bir sistem içermektedir. Ayrıca, peyzajın sürdürülebilir sulaması ve yangın söndürme sistemi için yağmur suyunun kullanılmasına ek olarak, doğal ışıktan maksimum derecede faydalanan ve düşük su tüketimli Akdeniz bitkileri ile peyzaj düzenlemesine yer veren tasarımı da önemli bir özelliktir.

You Might Also Like

1 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe