Jacquemus'un Lavanta Bahçeleri

Perşembe, Haziran 27, 2019

Jacquemus diye yazılır; emek, yaratıcılık, mücadele ve sevgi dolu bir kalp olarak okunur.



Geçtiğimiz günlerde herkes önce lavanta tarlalarının arasında pembe ( neon pink ) bir yolu paylaşmaya başladı. Jacquemus'u biraz tanıyanlar bu işin altından çıkacağını adları gibi biliyordu. Öyle ki tasarladığı dev şapka ve çantalar yetmezmiş gibi, yönettiği 1 milyon takipçili instagram hesabı ve çektiği videolarla da adından söz ettiren bir sanatçı o.



Benim kendisini keşfetmem yıllar önce Beste Zeybel'e ait bu kareye bayılmam ve arkasındaki detayları araştırmamla başlamıştı. Öğrendiğim ilk şey bu over-size şapkanın Jacquemus'a ait olduğuydu. Sonrasında ise Şeyma Subaşı'nın Atasay için çektiği reklam filminin birebir Jacquemus'un kopyası olduğunu ayırt etmem hiç vaktimi almamıştı.



Peki kimdi bu adam? Neden herkes onu konuşuyordu..

Jacquemus'un yaratıcısı Simon Porte, Salon de Provence ile Cavaillon arasında kalan Mallemort aında küçük bir köyde doğmuş. Bu köy lavanta tarlaları içerisinde çok şirin bir köydü.

“Param yoktu, aslına bakarsanız hiçbir şeyim yoktu. Bir tek yüreğim vardı. Hiçbir şeyden ve kimseden korkmayan...” diyen Simon, Paris’e taşındıktan bir ay sonra annesi Valerie’nin ölüm haberini almış. “O gün hayatımı değiştirdi. Yaşamın bir saniyede sona erebileceğini görünce zaman kaybetmeye vaktiniz olmuyor.” 

işte o sırada tam da 19 yaşındayken annesinin soy ismini verdiği markayı kuruyor; Jacquemus. 





You Might Also Like

0 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe