Michelin Yıldızlı Şef Paco Roncero'dan, Gözden Kalbe Bir Gastronomi Deneyimi: "Flirt With Your Senses"

Perşembe, Eylül 26, 2019

Binlerce yıl evvel primitif insanlık safi içgüdüsel olarak avlanıp ya da toplayıp hayatta kalabilmek için yemek yiyordu. Sonrasında ateşin icadı bambaşka bir süreci başlattı. 

Bu binlerce yıllık gastronomi mirasının bulutları dağılıp Paco Roncero'nun sürreal dünyasında kendimi bulduğumda karşımda zeytin ağacı silüetinde bir sunum, üzerine iliştirilmiş renkli zeytinler (?) duruyordu. Zeytinler dediysem; az önce dediğim gibi orası artık Paco'nun sürreal bir rüyasıydı. Dokular şaşırtıcı, gözle görülen alengirli ve lezzetler sürprizliydi... Dolayısı ile "The Millennial Tree" de bin yılı aşkın zamandır yaşayan bereketli bir zeytin ağacının meyvelerinin fütüristik bir heyecanda beden bulmuş haliydi aslında.


Daha önce 2 Michelin yıldızlı şef Paco Roncero'nun bu gastronomik deneylerine elbet bir fotoğrafta ya da bir köşe yazısında denk gelmişsinizdir. Hatta 2014 yılında Paco'nun Ibiza'da açtığı restoran "Sublimotion" büyük ses getirmişti çünkü restoran yepyeni bir önermeyle geldi. Sublimotion'ın görsel ve duysal enteresan atmosferi yalnız tat almak yerine bütün duyulara hitap ediyor.  

...Ve şimdi bu gastro-duygusal deneyim Raffles İstanbul'un sevilen restoranı Rocco'da 27 Eylül - 3 Kasım 2019 tarihleri arasında lezzetten fazlasını arayan maceraperestleri 5 duyuya hitap eden sürpriz lezzetleriyle ağırlıyor.  "Ana Yemek Salonu", "Lounge Alanı" ve "Özel Yemek Salonu" olmak üzere üç kısıma ayrılan bu gastronomik deneyim yolculuğunda, Dom Perignon Vintage 2005 eşliğinde Paco Rancero'nun imzası olan tadım menüsüyle lezzetli heyecanlar yaşabilir ya da "Plenitude2 2002"de fütüristik bir fanteziye kendinizi bırakıp istiridye-vari mermer tabağınızın altından balıklar geçerken denizin tuzunu damağınızda hissedip sonra bir anda yemyeşil bir manzarada toprağın bereketiyle buluşabilirsiniz.

Editörün notu: Ana Yemek Salonunda kişi başı ücret 800 TL iken, Özel Yemek Salonu yani Plenitude2 2002'de kişi başı ücret 2.500 TL oluyor.

Yazı: Deniz Ş.
Düzenleme & Görsel: Göze Ş.













You Might Also Like

0 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe