Kamil Koç mu? Bir daha asla!

Pazar, Eylül 01, 2013

Merhaba Sevgili Dostlarım,

Yaklaşık bir haftadır blogta hiç yazı veya paylaşım yapamadım. Bunun nedenini beni sosyal medya hesaplarımdan takip edenler biliyor :) His Wardrobe olarak kısa bir tatil yaptık. Tatil boyunca kendimi bilgisayardan uzak tutmaya çalışsam da cep telefonlarımız sağolsun sosyal medya'dan bir türlü kopamadım.

Tatil dönüşü ilk yazımı sıcağı sıcağına yazıyorum. Şuan saat 08:36 ve eve geleli yarım saat oldu. Aslında beni takip eden okuyucularım bilir, yaşadığım tatsız olaylara blogumda yer vermeyi pek sevmem ve etik bulmam. Ama bu seferki ciddi bir konu ve tatilimi gerçekten olumsuz yönde etkiledi hatta tadımızı bile kaçırdı diyebilirim.

Bu yazıyı yazmamdaki amaç kesinlikle hiç bir kurumu suçlamak veya zan altında bırakmak değildir. Size tamamen yolculuğumuz sırasında başımdan geçenleri aktaracağım...


Daha önce Samsun'dan İstanbul'a dönerken, otobüslerine bindiğim Kamil Koç'un rahat hat dedikleri araçlarından gerçekten çok memnun kalmıştım. Hatta hayatımda yaptığım en rahat otobüs yolculuğu bu diye tüm çevreme de tavsiye ediyordum. Bu sefer Didim'e tatile giderken de aklıma ilk olarak Kamil Koç geldi ve hemen biletlerimizi online rezervasyon yapıp ertesi günü de gidiş ve dönüş olmak üzere satın aldık.

Araç geldiğinde ilk süpriz bizi bekliyordu. Billboradlarda 4N Nasa teknolojisi olarak tanıtımlarını yaptıkları, içinde iphone şarj etmek için USB girişininde bulunduğu geniş ekranlar yerine ufak USB girişi olmayan ve çok eski model bir araç gelmişti bizi almaya. O an ilk şokumuzu yaşadık. Madem eski model araçlarınız hala hizmet veriyor neden bu reklamlar yapılıyor? Bu tüketiciyi haksız yere etkilemek değil midir?

Neyse dedik, 3G'mizi kapar yolumuza bakarız. ( 12 Saatlik bir yolculuktan bahsediyorum ) İkinci şokumuzu şöför beyin yolculuk sırasında camı açıp ardı ardına sigaralarını yakmasıyla yaşadık. Benim bildiğim kapalı alanlarda kim olursa olsun sigara içmek kanunen yasaktır. En önde oturan bir astım hastası olarak durumdan oldukça rahatsız oldum. Derken bu da yetmezmiş gibi cam açıldıkça içeriye keskin bir Gaz kokusu doldu. Muavin bey de bunu bastırmak için aldı eline parfüm şişesini başladı fıs fıs yerlere sıkmaya. Hemen uyardım kendisini, astımım olduğunu kapalı bir ortamda bunu sıkmasının beni komaya sokabileceğini belirttim ve neyse ki uyarımı dikkate alıp sıkmayı bıraktı ama Gaz kokusu yolculuk boyunca otobüste dolaşıp başımızı ağrıtmaya devam etti.

İşte tüm bunlar gidiş yolunda başımıza gelenler, asıl ipler dönüş yolunda koptu. İlk önce bizi gerçekten kaba ve el hareketleri ile agrasif olduğunu gözlemlediğim bir muavin karşıladı. Tabii buna karşılamak denilirse. Sonra otobüse bindiğimizde sorduğumuz sorulara o kadar ters cevap verdi ki sanırım Kamil Koç'un yakın akrabası bu şahıs. Derken sonraki duraktan binenlerden sözlü tartışmaya giren oldu. Sadece su ve dondurma servisi yapan muavinimiz beş kere su rica eden bir yolcununda isteğini olumsuz cevapladı. O kadar gerildim ki anlatamam. Bir ara da tüfek sesleriyle çalan cep telefonunu duyunca tamam dedim işte bu. Benim anlamadığım Kamil Koç İnsan Kaynakları personel seçimini ve eğitimini nasıl yapıyor? Vermiş oldukları hizmeti değerlendiriyorlar mı?  Bir pazar araştırması veya anketi yapıyorlar mı?

Bunun üzerine bir de saat 02:05'te Susurluk tesisinde indikten sonra, 02:35'te otobüse bindiğimizde koltukta bıraktığım kişisel eşyamın çalındığını farkettim. Muavin beyin zaten dünya umrunda değildi. Yedek şöför bey de şöyle bir yere baktı ve o kadar. Daha sonra kendisi ile konuştuğumuzda geçen sefer de birisinin laptobu çalındı dedi. Şaka gibi! Twitter'da #YolArkadasim hashtagini kullanan Kamil Koç firması o an benim için #YolDüsmanim olmuştu...

Şimdi şikayet mailimi yazacağım ama gelecek cevabı önceden tahmin edebiliyorum. ''Görüş ve öneriniz dikkate alınacaktır, ilginiz için teşekkür ederiz'' Benim cevabım ise şöyle olacak: ''Bir daha sizinle seyahat etmyeceğim, ilgisizliğiniz için size teesüp ederim!''



Sevgili Dostlar, yarından itibaren trendsetter, moda, yemek, gezi ve parfüm haberlerimizi sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.

Sevgiler,
His Wardrobe

You Might Also Like

2 yorum

  1. Cok tatsiz olmus gercekten ancak paylasman ve diger insanlari uyarman cok guzel

    www.stylishtimes.net

    YanıtlaSil
  2. Sagol tatlim neyse ki gecti :) Cok sukur...

    Sevgiler,
    oxox

    YanıtlaSil

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe