L'essance Week #12 "Thierry Mugler - A*Men"

Cumartesi, Kasım 02, 2013




Geçen hafta yoğunluktan dolayı yazı paylaşamadım ama bu hafta en sevdiğim parfümlerden biriyle geri dönüyorum. Bu haftaki parfümüm Türkiyede, Avrupada olduğu kadar ilgi göremeyen ama benim gözümde bir şaheser olan A*Men .
Parfüme geçmeden önce tasarımcımızı tanıyalım. Thierry Mugler ’48 doğumlu bir fransız tasarımcı. ’73 yılında ilk defa kendi koleksiyonunu sunuyor.’78 de ise Paris’te ismini taşıyan moda evini kuruyor. O günden beri moda sektörünün tanınan isimlerinden. Kendisi eskisi kadar modayla ilgilenmese de(birçok kişi parfümden çok para kazanmasına bağlıyor) birkaç yıl önceye kadar Beyonce ve Cirque de Soleil’in  artistik danışmanlığını yaptığını söylemek gerek. Ayrıca kendisi sağlam bir bodybuilder. 

Kıyafetlerini  asimetrik, sıradışı ve iddaalı diye tanımlamak yerinde olacaktır.


Benim Mugler ile ilgili yorumum kendisinin bir dahi olduğu yönünde.  Angel, Alien, A*Men… Bu adam çıldırmış olmalı. Zaten rakamlarda beni doğruluyor. Sadece Alien ve Angel senede 280 milyon$ kazandırıyor şirkete.




A*Men ‘in tasarımcısı ise Jacques Huclier. ’88 yılından beri sektörde olan Huclier nedense çok az parfüm tasarlamış, çoğu tasarımıda Mugler için yapmış zaten! Şunu belirtmeliyim ki nedense bu parfümün tasarımında Muglerin diğer markalardaki tasarımcılara göre daha çok rol aldığını düşünüyorum. Tasarladğı kıyafetlere bakarsanız belki sizde böyle hissedeceksiniz…
Huclier’nin tasarladığı parfümler :



Thierry Mugler - A*Men  (1996)
Thierry Mugler - A*Men  Pure Coffee (2008)
Thierry Mugler - A*Men  Pure Havane (2011)
Thierry Mugler - A*Men  Pure Shot (2012)
Thierry Mugler - B*Men  (2004)
Thierry Mugler – Ice Men  (2007)
Nina Ricci – Ricci Ricci (2009)
Nina Ricci – Ricci Ricci Dnacing Ribon (2010)


A*Men oryantal odunsu olarak tanımlanmış. Bence bir gourmand’da sayılabilir.

A*Men’in notaları ise:
Açılış Notaları : Nane, Lavanta, Bergamut, Kişniş, Yeşil Notalar
Orta Notalar : Bal, Silhat, Karamel, Süt, Yasemin, Sedir Ağacı, Müge
Son Notalar : Tonka Fasülyesi, Vanilya, Kahve, Misk, Benzoin, Amber

A*Men ‘i sıktığınızda burnunuza ilk olarak keskin bir zift/katran kokusu gelecek, benzinimsi bir koku hayal ediyorsunuz şu an ama öyle değil, kesinlikle güçlü fakat çok sevecen değil… Bu sebeple A*Men’i ilk defa koklayan herkes ıyy bu ne diyip parfümü bırakıyor.(ve çok büyük bir hata yapıyor)  Şahsen ben açılışı seviyorum farklı ve çok iddalı! Eğer sevmediyseniz A*Men’e bir 15-30 dk tanımanız lazım o sivrimsi yapı kalktığında silhat, karamel, kahve, vanilya, bal…. İnanılmaz!!! Bu parfümü size kısaca şöyle anlatacağım. Sanki çok güzel bir pastanede karamelli bir kek yiyorsunuz, biraz uzağınızda biri kahve içiyor ama kokusu geliyor size. Pastanenin fırınından ise yeni vanilyalı,çikolatalı ve ballı muffinler çıkmış… Evet bu noktadan sonra konuşmama gerek yok sanırım. İnanılmaz başarılı bir harman. Parfümün 1996’da yapıldığını unutmamak lazım. DEVRİM niteliğinde!!!
A*Men sıradışı bir parfüm. Aynı anda sıcak-tatlı ve sert. Ön planda olmak istiyorsanız, ben burdayım demek istiyorsanız, duş aldıktan sonra bile hala parfüm kokmak istiyorsanız A*Men aradığınız parfüm olabilir.
Eğer parfüm merakınız yeni başlıyorsa lütfen denemeyin, çünkü büyük ihtimalle sevmeyeceksiniz. Bu parfümün kalitesini anlamak zaman alıyor. Bence direk satın alın ve hergün sıkın  J

A*Men uzun süredir kullandığım bir parfüm ve her zamanda koleksiyonumda olacaktır.  Designer oyununu sarstığı için klasikleşti hatta efsane oldu. Koleksiyonunuzda mutlaka bulunması gereken bir parfüm. Şu ana kadar üzerimde A*Men’i koklayıpda beğenmeyen kimseyi görmedim.

Gelelim fiyata, bu parfüm klasik designer parfüm fiyatında , parfümerilerden 100ml’lik şişeyi 150-200 tl civarı alabilirsiniz . Birde A*Men’in farklı variasyonları var özel üretim seriler ve yeniden yorumlanmış halleri var. Çok enteresan bir şekilde diğer varyasyonlarıda inanılmaz(bir çoğu). Onlardan ilerki yazılarımda bahsedeceğim.
A*Men kullanırken tetikte dikkatli davranın, inanılmaz kalıcı ve çılgınlar gibi yansıyan bir parfüm. Sabah evden çıkarken sıkarsanız akşam duş almadan başka bir parfüm sıkamazsınız hala koku hissedilir. 8-10 saat boyunca parfüm çok iyi yansıyor sonra ten kokusu olarak kalıyor.

Genellikle parfümün negatif tarafları; YOK!!!!!!
Not : Parfüm 17 senedir piyasada olduğunda ötürü formülünde oynamalar oldu, sertliğinin (kalıcılığının)azaldığı söyleniyor. Bu bile bana fazla…

A*Men – Thierry Mugler
Puan : 9,5/10
Kalıcılık : 12-16 saat
Mevsim : Sonbahar/Kış
Ortam : Gece
Yaş : 18 – 30

You Might Also Like

3 yorum

  1. kesinlikle denicem

    YanıtlaSil
  2. Mugler in parfumlerini kendisinin tasarladigini zannediyordum

    YanıtlaSil
  3. O kadar güzel anlatmışsın ki kokuyu şu an sanki kokluyorum :)) Eskiden çok erkek parfümü kullanmış bir bayan olarak bu parfümü almak istedim senin anlatımından dolayı :)))

    YanıtlaSil

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe