L'essance Week #13 "Lolita Lempicka - Au Masculin "

Pazar, Kasım 10, 2013


Geçen hafta olduğu gibi bu haftaki parfümde sev yada nefret et tipi bir parfüm! Bu yüzden Au Masculin, A*Men gibi parfümlerin türkiyede bir kitlesi yok, olmasında zaten… İddalı ve farklı kokmak istiyorsanız, mutlaka deneyin!

Parfüme geçmeden önce tasarımcımızı tanıyalım. Josiane Maryse Pividal ’54 doğumlu bir fransız tasarımcı. Nedense kendine Lolita Lempicka diyor. ’83 yılında ilk defa kendi koleksiyonunu sunuyor, başarılı olmuş ki bir sene sonra Paris’te ismini taşıyan moda evini kurmuş. O günden beri moda sektöründe. Kendisi eskisi kadar modayla ilgilenmiyor(işi kızlarına bırakmış).



 Açıkçası markayla ilgili pek bir bilgim yok bunun sebebi ise markanın tarzının bana çok uzak olması. Örneğin Lempicka kıyafetleri tasarlarken perilerden,deniz kızlarından ve prenseslerden ilham almış.



Parfümün tasarımcısı Annick Menardo ’91 yılında Firmenich adlı firmada çalışmaya başlıyor. Firmenich firması parfüm ve aroma konusunda  dünyadaki en büyük 2. Şirket! Kullandığınız bir çok koku bu şirket bünyesinde çalışan kişiler tarafından üretilmiştir. Menardo’nun gençliğinde tıp ve biyokimya eğitimi aldığı için parfüm yapımına farklı yaklaşan bir tasarımcı. Neredeyse 25 senedir piyasada olan biri için çok az parfüm yapmış olabilir, ama eserlerinin bir çoğu benim gözümde efsanedir! Özellikle Black, Boss Bottled ve Bois d’Argent… 

 Menardo’nun tasarladığı parfümler :

Azzarro – Visit for Men  (2003)
Bvlgari  - Black (1998)
Diesel – Fuel for Life Homme (2007)
Diesel – Fuel for Life Femme(2007)
Christian Dior – Bois d’Argent (2004)
Dsquared – Potion  (2011)
Giorgio Armani – Armani Attitude (2007)
Guerlain – Bois d’Armenie (2006)
Hugo Boss – Boss Bottled (1998)
Jean Paul Gaultier – Kokorico (2011)
Lacoste  – Red (2004)
Le Labo – Patchouli 24 (2006)
Yves Saint Laurent – Body Kouros (2000)


Lolita Lempicka - Au Masculin oryantal vanilya olarak tanımlanmış. Bence bir gourmand’da sayılabilir.

Lolita Lempicka - Au Masculin’in notaları ise:

Açılış Notaları : Menekşe, Fesleğen, Sarmaşık, Licorice, Anason
Orta Notalar : Badem, Rom, Tonka Fasülyesi, Sandal Ağacı,
Son Notalar :, Vanilya, Pralin, Kabe Samanı, Sedir Ağacı, Labdanum

Au Masculin ‘i sıktığınızda burnunuza iki tane keskin nota gelecek bunlardan biri anason diğeri ise Licorice. Licorice’i küçükken şeker dükkanında filan yemediyseniz kokuyu size anlatmam baya zor. Fotoğraf yardımcı olur umarım…


Parfümün sev yada nefret et olma sebebi bu ikili, bazı kişiler girişi çok sert buluyor. Pralin, rom ve sandal ağacı parfümü aşırı tatlı hale getirmiş. Menekşe de arkalarda çırpınıyor ama yakalamak zor! 1-2 saat sonra parfüm o tatlılığından kurtuluyor ve daha fresh pudramsı bir hale bürünüyor. İlginç ama güzel. Bitişte ise güzel ve kalın bir vanilya notası var!

Au Masculin sıradışı bir parfüm. Tatlı parfümleri seviyorsanız,  pralin, anason, licorice karışımı fikri aklınıza yattıysa, insanların parfümünüzü fark edip övgü almak istiyorsanız, mutlaka deneyin!


Gelelim fiyata, bu parfüm klasik designer parfümlere göre çok düşük , parfümerilerden 100ml’lik şişeyi 100 tl civarı alabilirsiniz .
Au Masculin kullanırken tetikte dikkatli davranın, kalıcı ve yansıyan bir parfüm. 8-10 saat boyunca çok iyi yansıyor sonra kayboluyor.
Genellikle parfümün negatif tarafları; uzun süreli kullanımda şekerli anason yapısı insanları bayabilir, gün içi kullanım için çok uygun değil, sıcak günler için fazla bunaltıcı.

Lolita Lempicka - Au Masculin

Puan : 8/10
Kalıcılık : 8-10 saat
Mevsim : Sonbahar/Kış
Ortam : Gece, Romantik buluşma
Yaş : 20 – 60

You Might Also Like

1 yorum

  1. parfümün şişesi harika en çok şişesinden etkileniyorum garip bir şekilde=))
    sevgiler
    http://waffletadinda.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe