L'essance Week # 15 "Yutulabilir parfüm"

Cumartesi, Kasım 23, 2013

Bu hafta parfüm analizlerine ara verip farklı bir konuya atlamaya karar verdim. Şuan sadece fikir aşamasında olan fakat piyasaya sunulabilirse parfüm dünyasını tamamen değiştirebilecek bir üründen bahsedeceğim.



Swallowable Perfume (Yutulabilir parfüm)

Stres, hastalık, uykusuzluk gibi sorunlar için olan ilaçları biliyoruz ama koku için bir ilaç mı? Yutulabilir parfümün fikir babası hollandalı Lucy McCrae büyük düşünüyor olsa gerek! En sevdiğiniz parfümü bir hap şeklinde yuttuğunuzu düşünün, ve terinizle birlikte hapın içindeki kokunun serbest kaldığını hayal edin… 



İşin ilginç tarafı ise aynı parfümün her insanda çok farklı kokular verebilmesi.  Esans molekülleri ter kokunuzla birleşerek size özgü bir koku salacak. 



McCrae’ye göre bu hap insan tenini parfüm şişesine, teri ise parfüme dönüştürecek. Sentetik biyoloji konusunda uzman bir ekip bu ilacın üretimi üzerinde çalışıyor fakat henüz bir çıkış tarihi için çok erken.



L’Oreal’in güneş koruması sağlayan(SPF) bir hapı 2015 yılında çıkarmayı planladığını düşünürsek. Yutulabilir parfümün ütopik bir fikir olmadığını görebiliriz…



Daha fazla bilgi için: http://swallowableparfum.com/

Bu hafta yeni bir projeyte daha start veriyoruz. His Wardrobe ekibi olarak YouTube'da bir kanal açtık. Bu kanalda His Wardrobe ekibi adına göze ve ben çeşitli röpotajlar yapacağız. İlk çekimlerimizin editleri kısa süre önce tamamlandı. Yakında bu videoları sizlerle paylaşacağız. 


L'essance köşesinin jeneriği:






You Might Also Like

0 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe