Mc Donald's sırrını bize açıkladı!

Salı, Ekim 20, 2015

Hızlı servis restaurantları arasında öyle bir isim var ki, patates kızartması deyince akla hemen ilk o isim geliyor. Cevabını fazla düşündüğünüzü sanmıyorum, tabii ki Mc Donald's'dan bahsediyorum.

 Annem ve babamın söylemesine göre küçükken sadece oyuncakları için gittiğimiz, çocuk menüsünün oyuncağını alıp, yemeğini ise tabakta bıraktığım, oyun alanında oynerken kendimi uzay üstünde sandığım ve bir çoğunuzun da hatırladığı gibi ülkemizdeki ilk mağazasını 1986 yılında Taksim'de açan hızlı servis restorantı Mc Donald's. Peki bu firmanın o günden bugüne hiç değişmeden, kalitesini daha da artırarak geliştirdiği patateslerin sırrı ne?

 

Bu sorunun cevabını bulmak için, İstanbul'dan Nevşehir'e doğru yola çıktık. Sevgili Onur Erol, Deniz Saatçioğlu, Hilal, Ahmet Erten, Kukla Süreyya ve Kubilay Sakarya ile birlikte.

Mc Donald's Türkiye Genel Müdürü Sayın Dilek Dölek ve His Wardrobe Bloggerı Göze Şener


İlk durağımız bu organik patatesleri yetiştiren, Doğa Tarım firması oldu. Kendilerinin laboratuarlarına girip, bir tüp filizin nasıl 5 ton patates haline dönüştüğünü öğrendik. Birçok yerli  ve yabancı firmaya patates üretimi sağlayan firma, her şirket için özel bir çeşit ürettiklerini söyleyince çok şaşırdım.

 

Doğa Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucusu Sayın Yakup Karahan
Labaruatardan sonra sıra seralara geldi. Seraya girerken bile galoş giyinilmesi dikkatimi çekti. Buradaki minik patates yumrularını görünce içime mutluluk doğdu. Her bir yumru ortalama olarak bin tl değerindeymiş.

 


 

Daha sonra Patates deposuna gittik. Doğa tohumculuk yeraltı deposu seçerek hem maliyetleri düşürmüş hem de Avrupadaki en büyük depoyu kurmuş. Böylece patateslerin ziyan olmasını engelleyerek, tarım için daha çok katkıda bulunuyorlarmış. Sonra da patateslerin dilimlenerek dondurulduğu fabrikaya gittik. İlk defa bir fabrika gezdiğim için heyecanlıydım. Burada da hem bone hem de birçok dezenfektasyondan geçerek fabrikayı gezmeye başladık. Tam o sırada Nuray Hanım üretimden bir poşet alarak bizim için özel olarak kızarttırdı. Tadı gerçekten inanılmazdı, ama McDonald's şubelerinde de yediğimiz patates tadıyla birebirdi.

 



Mc Donald's Türkiye Genel Müdürü Sayın Dilek Dölek ve Doğa Tohum Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yakup Karahan

En sonunda ise soluğu Mcdonalds Göreme'de aldık. Önce burada Mc Donald's ekibiyle birlikte açık mutfak turuna katıldık. Açık mutfak nedir diyecek olursanız, tüm Mc Donald's'larda geçerli olan ve çok hoşuma giden bir uygulama. Siz de şehrinizdeki Mc Donald's'a giderek, şube müdürüne mutfağı gezmek istediğinizi söyleyebilir, belirli hijyen ve dezenfektan kurallarını uyguladıktan sonra mutfağı ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 
Burası, tarihi bir saraydan restore edilerek restauranta dönüştürülmüş. Hemen yanıbaşındaki milli park ve göl ise ayrı bir hava katıyordu. Tam o sırada yemeklerimizi afiyetle yerken kendi kedime sordum,  bir daha ne zaman böyle manzaraya bakıp mc chicken'ımı yiyebilirim ki diye? Tabii o sırada manzarayı pek çekememişim :)





 





 

Bu keyifli gezi, güleryüzleri ve en çok da işlerine duydukları sevgi için Sevgili Mc Donald's Türkiye ekibine teşekkür ederim. Kapadokya ile ilgili bir lezzet turu, bir de o ağacın altında yazımı da çok yakında www.hiswardrobe.net adresinden okuyabilirsiniz.

Sevgiler,
Göze ŞENER



Fotoğraflar: Göze ŞENER
Fotoğrafların izinsiz kullanılması telif yasalarına aykırıdır.

You Might Also Like

0 yorum

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe