L'essance Week #18 " Hugo BOSS – Boss Bottled "

Cumartesi, Aralık 28, 2013



Bu hafta inceleyeceğim parfümü ilk defa kokladığımda 12 yaşımdaydım; arkadaşımın parfümüydü, ben o sıralar babamın parfümlerini veya deodorantları kullanıyordum dolayısıyla parfüm konusuna fransız kalmıştım denebilir. Arkadaşımın parfümünün kokusu burnuma ilk geldiğinde “babam ne kötü parfümler kullanıyomuş, bu parfüm süper kokuyor diye düşündüm” . Hikayeyi fazla uzatmadan karşınızda çocukluk aşkım Boss Bottled !



Hugo Boss Almanyanın lüks moda ve stil dünyasına dahil edebildiği tek oyuncu. Metzingen-Almanya menşeili bu devasa firma Hugo Boss(1885-1948) amca’nın büyük çabalarıyla 1924 yılında kuruluyor. Amca para düşkünü olsa gerek ki dönemde Almanyanın içinde bulunduğu buhrandan kurtulmak için Nasyonel Sosyalist Alman İşçi partisi bilinen adıyla NAZİ’lere katılıp, SS’e askeri forma dikim işini almış.
Marka bu yüzden ciddi dalga konusu oluyor.



 O zamanlar para için politik yavşaklıklara ihtiyaç duyan Boss şimdi uçmuş vaziyette. 124 ülkede  6000’den fazla satış noktası. Şirketin parfüm ve cilt bakım ürünleri kısmıyla tabiki P&G ilgileniyor. Hiç şaşırmadım… 2010 yılındaki karlarıda 190 M €.




Tasarımcımızın ismi Annick Menardo.  Annick çok saygı duyduğum bir parfümör, erkek hegemonyasının yerleştiği parfüm dünyasında neredeyse ismini ezberletmiş tek kadın desem yalan olmaz maalesef. Boss Bottled kendisinin inceleyeceğim 2. Parfümü olacak. Detaylı bilgiye diğre yazımdan ulaşabilirsiniz. 


Hugo Boss – Boss Bottled baharatlı odunsu olarak tanımlanmış.

Hugo Boss – Boss Bottled’ın notaları ise:

Açılış Notaları : Limon, Geranium(Gül), Elma, Erik, Bergamut
Orta Notalar : Maun Ağacı, Carnation(Gül), Tarçın
Son Notalar : Amber, Sedir Ağacı, Kabe Samanı, Sandal Ağacı, Vanilya, Zeytin Ağacı

Boss Bottled diğer adıyla Boss No.6’yı sıktığınızda burnunuza ilk olarak ferah bir limon-bergamut-elma karışımı geliyor. 5 dk sonra Annick asıl istediği mesajı ulaştırmaya başlıyor. Limon ve bergamut oyundan çekilmesiyle vanilya, tarçın ve sandal ağacı parlamaya başlıyor. Bu kısımı şöyle anlatmak lazım sandal ağacından yapılmış bir sandalye ve masada oturuyorsunuz ve önünüze fırından yeni çıkmış bir apple pie geliyor. Etrafta ama çok yakında değil güller var onlarında kokusu hafifçe geliyor.

Boss Bottled ile ilgili eski düşüncelerim maalesef çok değişti, parfüm çok sıradanlaştı. Formülündeki değişiklikler yüzünden eski kalıcılığı ve kokusu kalmadı. Burnumun güçlenmesi sebebiyle de beni artık çok tatmin etmiyor bunun sebebi ise sentetikliğinin yüksek olması. Örneğin Boss Bottled’a o sulak hissi verip parfümü vanilya tarçın kombosundan biraz rahatlatmak için Hydroxyisohexyl(Lyral) eklemişler ama bana yapay kokusu net geliyor.

Bu paragrafı gelen bir istek üzerine yazıyorum. Soru şu şekildeydi parfümde afrodizyak etkisi mümkün mü? Boss Bottled üzerinden örnek vermem gerekirse, parfümün içinde eskiden karanfil yağından elde edilen bir molekül  Eugenol var. Hindistandaki bir araştımanın sonuçları Eugenol’un farelere Viagra etkisi yaptığını göstermiş J

BOSS’un çok sayıda parfümü var ama Boss Bottled içlerinden direk öne çıkıyor. 

BOSS markası için Top 3’üm:
  1. 1.     Boss Bottled
  2. 2.     Baldessarini – Ambre (BOSS’a ait parfüm markası)
  3. 3.     Hugo XY


10. yıl özel üretim şişesi:

Gelelim fiyata, bu parfüm klasik designer parfüm fiyatında,  parfümerilerde 100ml’lik şişeyi 120tl civarı  bulabilirsiniz.
Lise dönemi için mükemmel bir parfüm, iş oratamı, ev ortamı gibi ortamlarda da rahatlıkla kullanılabilir.
Genellikle parfümün negatif tarafları; fark edilirliğinin az olması, sıradan olması, eski olması.


Hugo BOSS - Boss Bottled
Puan : 6,5/10
Kalıcılık : 4-6 saat
Mevsim : 4 mevsim
Ortam : Her ortama kullanılabilir.

Yaş : 15 – 50

You Might Also Like

1 yorum

  1. berke bey yazılarınıza hayranım. Eski sevgilime yazdığınız parfümleri alıyordum. Fakat ayrıldık. Şimdi parfümleri kokliyacak kimsem yok. Berke Bey Sizi koklamak istiyorum

    YanıtlaSil

Blog Archive

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

yazar cafe

Bumerang - Yazarkafe